Modă la români: Paștele în țări musulmane. Noi destinații de top

Jurnalul.ro, 19 aprilie 2024 08:50

Cele mai multe vacanțe pentru perioada 1 Mai-Paști s-au vândut în țările musulmane, anul acesta. Chiar dacă pare un paradox, trendul acesta este ascendent, în ultimii ani, iar Egiptul, Dubaiul, Turcia și, de anul acesta, Marocul și Tunisia sunt destinațiile preferate de foarte mulți turiști români, mai ales pentru că temperaturile sunt deja de vară, la începutul lunii mai, iar ofertele sunt foarte avantajoase.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnalul.ro

Acum 5 minute
12:10
Galeria Jecza din Timișoara alături de Fundația Interart Triade magnetizează publicul din Veneția cu o expoziție în premieră în orașul celebrei Bienale de Artă, redeschizând vizitatorilor, după un deceniu un spațiu vechi de peste 900 de ani, cu o expoziție intens apreciată de critici, colecționari și iubitori de artă.
Acum 30 minute
11:50
Steagul Palestinei a fost dat jos de poliţia din New York şi a fost ridicat din nou drapelul SUA la CUNY City College, după ce forţele speciale de intervenţie au intrat peste persoanele baricadate, au dezmembrat tabăra pro Palestina şi Hamas şi au făcut zeci de arestări.
11:50
Secretarul de stat Antony Blinken s-a întâlnit cu președintele Israelului, Isaac Herzog. Oficialul american a spus că SUA este „hotărâtă să obțină o încetare a focului care să aducă ostaticii acasă”
11:50
Autoritățile britanice anchetează platforma OnlyFans deoarece ar fi permis copiilor să acceseze pornografie. Platforma se apără și dă vina pe o problemă tehnică.
11:50
Institutul Cultural Român organizează miercuri, 8 mai 2024, ora 10:30, conferinţa de presă de lansare a Festivalului Filmului European, ediția a 28-a la sediul din Aleea Alexandru nr. 38 – Sala Mare.
11:50
Colegiul Medicilor din România a prezentat rezultatele anchetei în cazul pacienților morţi la secţia ATI din Spitalul Sfântul Pantelimon din Bucureşti
11:50
Proteste violente au loc, miercuri, în mai multe orașe din Franța și Turcia. Manifestările la care participă zeci de mii de oameni sunt organizate cu ocazia Zilei Muncii. Polițiștii au făcut numeroase arestări.
11:50
Cel mai apreciat inginer din Formula 1, Adrian Newey, va părăsi Red Bull în primul trimestru al anului 2025, după 19 ani petrecuți la echipă, a anunțat Red Bull, potrivit Reuters.
11:50
Un bărbat de 25 de anui., care pretindea că e angajat ISU și vindea autorizații false de securitate la incendiu, a fost prins de polițiștii din Capitală. El i-a emis unui manager, cetățean străin, două astfel de autorizații de funcționare contra sumei de 6.000 de lei.
11:50
Cauza principală a îmbătrânirii premature a fost dezvăluită de Daniel Barrett, chirurg plastician în California. El oferă și sfaturi de prevenire a acestui proces.
11:50
Drumarii au început deszăpezirea pe Transfăgărășan și estimează că șoseaua ar putea fi deschisă în acest an mai repede de 1 iulie, data obișnuită.
11:50
27 de plicuri cu substanțe interzise, ascunse în pachete de țigări, dar și suma de 2.000 de lei au fost găsite de jandarmi în mașina unui șofer al unei companii de ridesharing. Șoferul le-a atras atenția jandarmilor deoarece avea un comportament ciudat.
11:50
Primul cimitir ecologic va fi amenajat pe circa 10.000 de metri pătrați într-un mare oraș din România.
11:50
Lidia Stepanivna are 98 de ani și a mers pe jos 10 kilometri în timpul bombardamentelor rusești din Donețsk.
11:50
Institutul Cultural Român de la New York susține evenimentele de prezentare și proiecțiile speciale ale lungmetrajului „Libertate”, regizat de Tudor Giurgiu, într-un periplu american, în perioada 4-13 mai 2024, care începe la Los Angeles, trece prin Atlanta și se încheie în New York.
11:50
David Ciceo, preşedintele Asociaţiei Aeroporturilor din România, spune că zborurile către zonele Schengen reprezintă 70% din traficul total înregistrat pe aeroporturile locale, notează Ziarul Financiar.
11:50
Turiștii vor avea acces liber și neîngrădit în păduri, atât pe jos, cât și pe biciclete, conform unei prevederi trecute în noul Cod Silvic, aprobat de Senat. Amendamentul USR a fost susținut de Ministerul Mediului și a trecut cu votul senatorilor de la toate partidele.
11:50
Un accident s-a produs miercuri seara pe o stradă din Alba Iulia. Două mașini au fost implicate. Trei oameni au ajuns la spital.
11:50
Circa 33% dintre români petrec 7 ore pe zi cu ochii în telefon, potrivit unui studiu recent.
11:50
Un actor cunoscut a murit pe neașteptate la vârsta de 59 de ani. Este vorba despre Brian McCardie. Actorul scoțian este cunoscut în special pentru rolul din Line Of Duty.
11:50
Forțele ruse au atacat, miercuri, regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei cu bombe ghidate, ucigând cel puțin două persoane și rănind alte două, a anunțat guvernatorul regional.
11:50
Sergei Krikalev este un cosmonaut rus, abandonat în spațiu timp de peste un an.  
11:50
O familie din comuna Eșelnița, județul Mehedinți, s-a trezit cu un șarpe în dormitor. Reptila își făcuse culcuș, sub dulapul din dormitor. jandarmii au extras șarpele și l-au eliberat în natură.
11:50
Apple a recrutat zeci de experţi în inteligenţă artificială de la Google şi a creat un laborator european secret la Zurich, în timp ce gigantul tehnologic îşi construieşte o echipă pentru a lupta cu rivalii în dezvoltarea de noi modele şi produse de inteligenţă artificială, scrie Ziarul Financiar.
11:50
Începutul lunii mai marchează o nouă etapă plină de energie și creativitate în peisajul cultural al Timișoarei. Fiecare nouă zi aduce în prim plan o serie de evenimente menite să încânte și să inspire comunitatea.
11:50
În prezent, în industria prelucrătoare lucrează 1,09 milioane de oameni, pe când în anul 2000 numărul lor era de 1,56 milioane. Salariul mediu net a ajuns la 4.325 de lei în februarie 2024, în creştere cu 11% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, potrivit zf.ro.
11:50
Un american a recunoscut că a încercat să vândă rușilor componente de dronă. Acestea aveau valoarea totală de peste 250.000 de dolari. Bărbatul riscă pedeapsa cu închisoarea.
11:50
Zeci de oameni au murit sau au dispărut din cauza inundațiilor din sudul Braziliei. Numeroși locuitori au rămas blocați pe acoperișurile caselor din regiunea afectată și așteaptă să fie evacuați de autorități. Oficialii locali au cerut ajutorul guvernului.
11:50
Victor Ponta l-a dat în judecată pe procurorul Jean Uncheșelu, cel care a instrumentat cauza „Turceni-Rovinari”. Pârâți mai sunt Direcția Națională Anticorupție și Ministerul Finanțelor
11:50
Luna florilor aduce, odată cu strălucirea primăverii, și cele mai noi apariții editoriale. Am selectat câteva care-mi sunt aproape de inimă (și de minte), poate vă inspiră și pe dumneavoastră.
11:50
Pe modelul transportului alternativ, PayPal și „street food”, noile concepte venite în domeniul turismului de pe piața internațională încalcă legislația internă.
11:50
Cunoscut ca „Bijuteria Mediteranei”, „Insula Sfinților” și locul legendar de naștere al Afroditei, zeița iubirii și frumuseții, Cipru oferă vizitatorilor veniți din toate colțurile lumii peisaje minunate, obiective turistice unice, o bucătărie mediteraneeană rafinată, plus numeroase mituri antice și romantice, tocmai bune să condimenteze zilele de relaxare de la malul mării. Încărcată de istorie și de o cultură fascinantă, insula, care se bucură de peste 340 de zile de soare pe an, intră încet, dar sigur în topul destinațiilor populare în rândul turiștilor români. Aceștia descoperă un loc de vacanță de neuitat, la prețuri relativ accesibile.   
11:50
O tabără instalată de manifestanții propalestinieni în incinta Universității California (UCLA), din Los Angeles, a fost atacată ieri noapte de simpatizanți proisraelieni. Înregistrări din timpul evenimentelor arată contramanifestanți care atacă tabăra cu bețe și încearcă să dărâme baricadele ridicate în jurul ei.
11:50
Israelul este decis să lanseze o ofensivă terestră asupra Hamas în Rafah, cel mai sudic oraș din Gaza, conform unui plan aprobat deja.
11:50
Afaceristul Florin Talpeș a făcut cadou formațiunii REPER, în 2023, 600.000 de lei. USR nu a primit, anul trecut, niciun leu din donații
11:50
Impunerea unor suprataxe sistemului energetic, dar și excesul de zel al Fiscului în interpretarea legislației aferente se lasă cu tot mai multe procese deschise împotriva statului român.
11:50
O femeie de 48 de ani a fost lovită mortal, miercuri seara, de o mașină pe DN 64, în comuna Pleșoiu, județul Olt
11:50
Cercetarea în cazul drumului care s-a surpat în orașul Slănic din județul Prahova este abia la început, însă după prima săptămână de anchetă s-a ajuns la o ipoteză: terenul s-ar fi tasat din cauza neglijenței firmelor care au făcut lucrări la rețelele de apă, canalizare și gaze.
11:50
Atât autoritățile, cât și administratorii plajelor de pe litoralul românesc vor fi obligați să facă amenajări astfel încât și turiștii cu probleme locomotorii să se poată bucura de apa mării.
11:50
Cele două grupări palestiniene rivale, Hamas și Fatah, caută o cale spre reconciliere în China. Reprezentanții lor și-au exprimat dorința de a ajunge la o soluție prin dialog, în cadrul unor întâlniri care au avut loc la Beijing, a declarat marți Ministerul chinez de Externe.
11:50
Beijingul a introdus de ieri noi reguli privind circulația informațiilor pe internet, stârnind îngrijorări privind modul în care vor fi aplicate.
11:50
Un bărbat a fost imobilizat și dus la poliție pentru audieri, după ce miercuri și-a agresat concubina, pe care a dat-o afară din casă, și a rămas în locuință cu cei doi copii ai lor, în vârstă de 4 luni.
11:50
Pe 10 aprilie 1951 s-a născut în satul teleormănean Cervenia (localitate care va da, după 1990, un pitoresc politician liberal, Niculae Cerveni/Bulumac...) Mircea Scarlat, „singurul optzecist dedicat istoriei literare în perspectivă integrală” (potrivit lui Al. Cistelecan). A murit de o boală malignă la doar 36 de ani (pe 18 decembrie 1987, București). Să-l povestim!
11:50
Rețeaua McDonald's va începe să vândă burgeri mai mari. Acesta va fi testat pe mai multe piețe înainte de a fi lansat în toată rețeaua. Se pare că modificarea mărimii reprezintă o premieră.
11:50
Teatrul de Comedie are plăcerea să vă invite la premiera oficială a spectacolului O NOAPTE FURTUNOASĂ de I. L. Caragiale, regia Andrei Huțuleac, scenografia Maria Nicola. Reprezentațiile vor avea loc sâmbătă 11 mai și duminică 12 mai, de la ora 19.00, la Sala Radu Beligan.
11:50
Maria Ioana Cantacuzino, născută la 21 aprilie 1936, la Fălticeni, a fost fiica lui Constantin (Bâzu) Cantacuzino, pilot militar de elită în cel de-Al Doilea Război Mondial, și a Ancăi Diamandi. Maria Ioana a murit în exil, în Franța, în 23 iulie 2014. Dar să-i cântăm amintirea!
11:50
Vom avea confirmarea că am acționat în direcția cea bună dacă tinerii noștri își vor creiona aspirațiile pentru viitorul lor aici, în România, iar cei care și-au ales deja un drum în afara granițelor țării își vor dori să revină acasă, spune premierul Marcel Ciolacu într-un mesaj de Ziua Tineretului
11:50
Joi, până la ora 18.00, vor fi impuse restricții pe DN6, în județul Mehedinți, pentru efectuarea unor lucrări.
11:50
Horoscop zilnic vineri, 3 mai 2024. Gemenii trebuie să fie precauți, Fecioarele sunt productive, iar Peștii rezolvă o problemă financiară
11:50
Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a participat marți, 30 aprilie, alături de ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, la ceremonia de schimbare a comenzii Facilității navale de sprijin (Navy Support Facility - NSF) de la Deveselu.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.