Urmările pe plan mondial după atacul Israelului asupra Iranului: cotaţia acţiunilor a scăzut, aurul și petrolul s-au scumpit VIDEO

Adevarul (Romania), 19 aprilie 2024 09:30

Acţiunile şi obligaţiunile asiatice au scăzut vineri, în timp ce monedele de refugiu, aurul şi ţiţeiul au crescut, după ştirile că Israelul a atacat Iranul, intensificând îngrijorările cu privire la un conflict regional mai amplu care ar putea pune în pericol aprovizionarea cu petrol.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 5 minute
13:30
Autoritățile din Prahova au emis un mesaj RO-ALERT, după ce, în comuna Cornu, a fost semnalată prezența unui urs. Fostul premier Adrian Năstase a reacționat pe blogul său și a precizat că situația urșilor a scăpat de sub control.
13:30
Nouă candidaţi au intrat în cursa electorală pentru Primăria Generală a Capitalei, la alegerile din 9 iunie, după ce Biroul Electoral al Municipiului București le-a admis dosarele.
13:30
Zeci de locatari vor face Paștele în alte case decât ale lor, după ce o stradă din Slănic s-a surpat în urma unor lucrări de proastă calitate. Oamenii sunt tot mai îngrijorați de situație și vor o rezolvare cât mai urgentă.
Acum 30 minute
13:15
Un caz petrecut în Maternitatea din Ploiești, la începutul acestui an, a revoltat opinia publică. Doi nou-născuți au fost încurcați și au ajuns la alți părinți. Este vorba despre două fetițe născute în aceeași zi.
13:15
Filiala AUR Satu Mare a anunțat, miercuri, că nu are un candidat propriu și va susține candidatul PNL, Adrian Cozma, pentru șefia Consiliului Județean. Liderul AUR George Simion a criticat susținerea de către președintele PSD Marcel Ciolacu a candidatului Mircea Govor.
13:15
Oare în România nu există nicio reglementare, nicio lege care să pedepsească și sancționeze un astfel de partid, pe politicienii sau orice persoană care batjocorește și folosește după bunul plac, în diverse scopuri imaginile și simbolurile naționale?
13:15
Un studiu recent arată că un stil de viață sănătos poate compensa peste 60% din impactul genetic asupra longevității și poate prelungi viața cu până la cinci ani, potrivit The Guardian.
Acum o oră
13:00
Prințul și prințesa de Wales au publicat joi pe rețelele de socializare o fotografie cu prințesa Charlotte pentru a marca cea de-a noua aniversare a acesteia, relatează CNN.
13:00
O tragedie a avut loc în prima zi a acestei luni pe o stradă dintr-un oraş din Neamţ, un bărbat pierzându-şi viaţa. În accidentul în care au fost implicate mai multe maşini, rănite au fost şi trei femei
12:45
Deputatul Dumitru Focșa, ales pe listele AUR, a fost acuzat că și-a agresat din nou soția. Liderul formațiunii, George Simion, a afirmat că are „zero toleranță pentru cei care își bat soțiile”.
12:45
Oamenii de știință americani avertizează că furia poate avea consecințe grave asupra sănătății. Potrivit unui studiu recent, chiar și episoadele scurte de furie pot afecta funcția vaselor de sânge, crescând riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral timp de până la 40 de minute.
12:45
Ponderea copiilor romi care frecventează învățământul obligatoriu este de 78%, față de 95% , cea a copiilor români.
12:45
O femeie de 32 de ani și fiica sa minoră, au fost lovite în plină stradă de fostul iubit al femeii. Individul, în vârstă de 31 de ani, și fosta iubită, au avut discuții în contradictoriu și s-a pornit scandalul.
Acum 2 ore
12:30
Lupta electorală pentru Alegerile Locale 2024 intră în linie dreaptă. Candidații care vizează posturi de consilier local, consilier municipal, primar sau președinte de consiliu județean și-au depus documentele și se pregătesc pentru ziua votului.
12:30
O manifestaţie de protest are loc joi, 2 mai 2024, la Vama Veche, faţă de modul în care se desfăşoară procesul în cazul accidentului de la „2 Mai”, provocat de Vlad Pascu, şi soldat cu moartea a doi tineri.
12:15
Bundesliga rămâne în clubul select al celor mai puternice campionate ale lumii.
12:00
Data de 2 mai marchează moartea marelui pictor, sculptor și inventator renascentist, Leonardo da Vinci, în urmă cu mai bine de cinci secole. În aceeași zi a avut loc întrunirea conducătorilor Revoluţiei Române din Transilvania și s-a stins din viață Ilinca Tomoroveanu, nepoata lui Octavian Goga.
Ieri
09:45
Campania electorală a PNL Dâmbovița, la Mănești, se desfășoară pe ritmuri orientale. Membrii partidului, costumați în arabi și cu tobele după ei, au făcut o campanie zgomotoasă
09:45
Cristian Măcelaru, unul dintre cei mai apreciați dirijori din lume și câștigător al unui Premiu Grammy, va conduce Orchestra Simfonică din Cincinnati, una extrem de apreciată, cu o vechime de aproape 130 de ani
09:30
Un asistent medical de la un spital din Târgovişte a fost reţinut de poliţişti pentru că ar fi agresat fizic două minore internate la Secţia Psihiatrie, în vârstă de 13 și 17 ani, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa
09:15
Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), dezvoltatorul proiectului minier aurifer blocat de la Roşia Montană, a solicitat ANRM prelungirea cu încă 5 ani a licenţei de concesiune.
09:15
Biroului Electoral de Circumscripție al Municipiului București i-a admis candidatura Dianei Șoșoacă pentru funcția de primar al Capitalei.
09:15
Cei 42 de locuitori ai oraşului Slănic, judeţul Prahova, care au fost evacuaţi după ce o porţiune din strada 23 August s-a prăbuşit, nu se vor putea întoarce în apartamentele loc.
09:00
Alfred Simonis, preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor și candidat la președinția Consiliului Județean Timiș, a spus că Popescu Piedone ar trebui să se gândească la „un exit” din cursa electorală.
09:00
Un proiect pilot inițiat de agenția de recrutare a personalului străin Work from Asia, prin intermediul Departamentului de Muncitori Migranți din Filipine, vizează angajarea a peste 3.500 de lucrători
09:00
Chiar Primul Ministru al Israelului avertizează că o eventuală decizie a Tribunalului Penal Internațional ar genera un scandal la scară internațională.
09:00
Săptămâna Patimilor este un moment încărcat de semnificații religioase pentru creștini, marcând ultima săptămână dinaintea Duminicii Învierii Domnului. Fiecare zi este de o mare însemnătate pentru credincioși.
08:45
08:45
Cei mai mulți europeni, inclusiv românii, plănuiesc să plece în concediul de odihnă anual în iulie sau în august, potrivit unui studiu realizat de o cunoscută banca digitală.
08:30
Unul dintre inculpaţii în cazul uciderii omului de afaceri din Sibiu Adrian Kreiner a fost adus în ţară, în noaptea de marți spre miercuri, din Irlanda.
08:30
Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost transferat pe secția de Terapie Intensivă a Institutului Inimii din Cluj Napoca.
08:30
Primarul general Nicușor Dan spune că este de acord cu o dezbatere electorală cu Cristian Popescu Piedone.
08:15
Mai e o lună și jumătate până la startul turneului final din Germania.
08:00
Românii fac pregătări intense pentru 1 mai, iar cei mai căutați sunt, ca în fiecare an, tradiționalii mici care vor sfârâi pe grătare. Care este porția corectă și la ce trebuie să fim atenți aflăm de la dr. Mihaela Bilic, unul dintre cei mai cunoscuți medici nutriționiști din România
08:00
O porțiune din drumul montan care străbate Cheile Sohodolului, din județul Gorj, este modernizat, iar imaginile cu șoseaua și zona străbate rezervația naturală sunt spectaculoase
07:45
Creșterea economică a României încetinește de la an la an, iar industria scade abrupt. Cresc în timp deficitul și datoria României, iar inflația oscilează și este la valori nemaiîntâlite în alte țări membre UE. Profesorul de la ASE București Cristian Păun explică din ce cauză avem aceste probleme
07:45
Europa ar putea fi pregătită să creeze o umbrelă de protecție nucleară în fața Rusiei, formată din 300 de rachete balistice franceze.
07:30
Un studiu realizat în Statele Unite pe parcursul a 14 ani arată că oamenii căsătoriți sunt mai fericiți. Psihologii explică rezultatele cercetării prin aceea că omul este un animal social care vrea să împărtășească tot ceea ce i se întâmplă, pozitiv sau negativ.
07:15
Pe măsură ce calendarul ne poartă de la primăvară spre zilele fierbinți de vară, nu doar peisajele se schimbă, dar și pielea noastră își ajustează răspunsurile la noile condiții climatice.
07:15
Săptămâna trecută, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, ulterior purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, au confirmat faptul că Rusia și-a retras trupele de menținere a păcii de pe teritoriul azer.
07:15
O masă îmbelșugată ne poate trimite la spital dacă nu vom mânca cumpătat. Există feluri de mâncare greu digerabile, dar rău ne poate face și asocierea anumitor alimente. Medicii ne atrag atenția și în privința tentației de a întrerupe tratamentul bolilor cronice în perioada sărbătorilor.
07:15
06:15
Poliţia georgiană a intervenit în forță marţi împotriva manifestanţilor de la Tbilisi, unde mii de persoane s-au strâns pentru a treia săptămână ca să protesteze împotriva unui proiect de lege controversat
04:45
Trei persoane au fost ucise în Odesa, după un atac rusesc cu rachete, în sud-vestul Ucrainei, au informat autorităţile locale miercuri dimineaţa
04:15
Explozia unei butelii de gaz a dus la pierderea vieții a cel puţin opt persoane într-un restaurant din capitala Libanului, Beirut, au informat ministrul de Interne şi serviciul de pompieri
03:30
Universitatea Brown, care este parte a unui grup academic de elită din nord-estul Statelor Unite, a anunţat un acord cu studenţii săi pro-palestinieni, primul de acest fel în criza ce afectează lumea studenţească americană din cauza războiului din Fâşia Gaza
01:00
Bayern Munchen a terminat la egalitate meciul cu Real Madrid, 2-2 (0-1), pe Allianz Arena, într-o partidă din prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor
00:15
În anul 1919, guvernele sovietic și ucrainean au adresat guvernului român două ultimatumuri prin care îi cereau să părăsească în 24 de ore Basarabia și Bucovina. În anul 1890 a fost sărbătorită pentru prima dată Ziua Internațională a Muncii.
00:00
Noua generație de medicamente pentru obezitate produce schimbări ample în industria farma, dar are ramificații și în alte zone ale economiei, arată Claudiu Cazacu, analist al XTB România.
30 aprilie 2024
23:45
În mijlocul naturii sălbatice, între păduri și lacuri, se ascund locuri magice unde confortul modern se îmbină cu frumusețea naturală. Acestea sunt destinațiile de glamping - o formă de camping de lux, care oferă o experiență interesantă.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.