Kilograme de aur dacic furat din Munții Orăștiei sunt de negăsit. Când a început goana după comori VIDEO

Adevarul (Romania), 23 aprilie 2024 23:15

Doar o mică parte din tezaurele antice de aur și argint furate în anii '90 și 2000, din ținutul cetăților dacice din Hunedoara, au fost recuperate de statul român. Goana ilegală după comori a început într-o epocă în care autoritățile române nu păreau pregătite să îi facă față.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 5 minute
12:00
Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a declarat că 100.000 de persoane din Rafah trebuie evacuate.
12:00
Şeful serviciilor de informaţii americane, William Burns, s-a deplasat la Doha să se întâlnească cu premierul Qatarului pentru a discuta despre negocieri indirecte între Israel şi Hamas, a declarat duminică pentru AFP o sursă apropiată discuţiilor.
12:00
Executivul european propune ca portalul Vocea Europei să fie adăugat pe listă la viitoarea a 14-a rundă de sancțiuni ale UE împotriva Rusiei, a declarat vicepreședintele Comisiei Europene, Vera Jourova, la 5 mai.
12:00
Acum 30 minute
11:45
Brutarii parizieni și-au redobândit titlul în fața rivalilor din Italia, la cea mai lungă baghetă din lume. În anul 2019, italienii au copt o baghetă lungă de aproape 133 de metri, cu care doborâseră recordul mondial.
Acum o oră
11:30
Occidentul ar trebui să caute un armistițiu în războiul pe scară largă al Rusiei din Ucraina, a declarat ministrul italian al Apărării, Guido Crosetto, într-un interviu pentru ziarul Il Messaggero, publicat pe 6 mai.
11:30
11:30
Argumentele pentru o reducere a dobânzii Băncii Centrale Europene în luna iunie sunt din ce în ce mai puternice, deoarece inflația din sectorul serviciilor începe în sfârșit să se relaxeze.
11:15
11:15
Agenții Rusiei se pregătesc să declanșeze o campanie de "atentate. incendieri și atacuri asupra infrastructurii", potrivit serviciilor de informații europene .
Acum 2 ore
11:00
O nouă modă de înșelăciune la telefon este folosirea unei clone de voce, generată de inteligența artificială, care se prezintă drept o persoană cunoscută. Scopul unei astfel de escrocherii este de a-ți goli conturile bancare.
11:00
Președintele Klaus Iohannis a plecat luni dimineață într-o călătorie în SUA, la bordul unui avion privat de lux, cu care a mers anul trecut în Emiratele Arabe și în turneul din Africa, dar și în aprilie 2024 în Coreea de Sud, potrivit Boarding Pass.
11:00
CE a avertizat trei producători de vehicule electrice (EV) din China că nu au pus la dispoziţie suficiente informaţii pentru investigaţia sa anti-subvenţii, au declarat surse anonime.
10:45
Minimum trei sferturi din comerţul mondial (75%) are loc prin canale de vânzări indirecte, însă numai o treime dintre companii le valorifică adecvat, arată un studiu de specialitate.
10:45
Născut la Londra, Archie îşi sărbătoreşte împlinirea celor cinci ani în California, acolo unde Prințul Harry și Meghan Markle s-au stabilit după cinci luni de la naşterea primului lor copil.
10:45
TikTok va readuce milioane de melodii pe platformă după ce a rezolvat o dispută cu Universal Music Group privind drepturile de autor.
10:45
10:30
Mai multe localități din țară s-au aflat în Duminica Paștelui, 5 mai 2024, sub avertizare de Cod Portocaliu de descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină. Ravagii au fost în Arad și Hunedoara.
10:15
Săptămâna Luminată este cea care urmează după Învierea lui Iisus Hristos. În tradiția greacă se mai numește și Săptămâna reînnoită, deoarece întreaga creație renaște. În popor există credinţa că în Săptămâna Luminată Raiul se deschide tuturor.
10:15
Vremea capricioasă de la începutul lunii mai a creat probleme serioase în mai multe regiuni ale țării. Meteorologii au emis 35 de avertizări de vreme severă. Șase dintre aceste avertizări au fost de cod portocaliu, semnalând fenomene meteorologice extreme: averse torențiale și grindină.
Acum 4 ore
10:00
Luni, oficiali locali au anunţat că un atac rus cu drone a afectat temporar alimentarea cu energie a unor zone din regiunea nord-estică Sumî.
09:30
Comisia Europeană și autoritățile UE pentru protecția consumatorilor au demarat o investigaţie în ceea ce priveşte 20 de companii aeriene, printre care şi Wizz Air.
09:15
Fostul președinte republican, Donald Trump, și-a intensificat atacurile asupra administrației succesorului său democrat, Joe Biden, acuzând-o de manipularea justiției în mod similar cu Gestapoul, poliția politică a Germaniei naziste, au raportat media americane duminică, potrivit AFP.
09:00
Într-un atac cu rachete, lansat duminică de aripa armată a Hamas spre principalul punct de trecere a frontierei pentru ajutorul umanitar din Israel spre Fâşia Gaza, au fost ucişi trei soldaţi israelieni.
08:30
Informaţia este adusă de prestigiosul Financial Times, având ca sursă servicii de informaţii din Europa.
Acum 6 ore
08:00
Durere, speranță, neputință și rugăciune. Așa putem descrie fotografiile de război care erau făcute pentru a alina dorul celor ce luptau pentru pământul strămoșesc.
08:00
China a lansat zilele trecute o misiune menită să colecteze eșantioane de pe fața ascunsă a Lunii, o premieră mondială ce marchează un important pas înainte al programului spațial chinez, dar și, potențial, în cadrul cursei globale pentru dominația Lunii.
07:30
Unul dintre cele mai faimoase jafuri armate din anii interbelici a avut loc în Hunedoara, unde o bandă de tâlhari înarmați a atacat mașina care transporta valori a unei bănci, pe „drumul aurului” din Munții Metaliferi
07:15
Este polițist, dar marea lui pasiune este muzica. Deși lucrează deja de cinci ani în această instituție și chiar îi place ce face, nu renunță la visul lui, acela e a cânta. De altfel, pentru a și-l îndeplini, nu doar visează, ci chiar muncește la asta, zi de zi, pas cu pas
Acum 8 ore
05:00
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că va cere o concurenţă „echitabilă” cu China în cursul întâlnirii cu preşedintele Xi Jiping la Paris
04:45
Prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, a insistat la sfârşitul săptămânii că „nicio presiune internaţională” nu va împiedica Israelul „să se apere”
Acum 12 ore
02:45
Trupurile presupuse a doi surferi australieni şi unul american, dispăruţi în Mexic, au fost găsite cu un glonţ în cap, a comunicat Parchetul mexican, în timp ce familiile lor se aflau la faţa locului pentru a-i identifica
00:30
CFR Cluj a câștigat partida cu Rapid Bucureşti cu un scor de 3-2 (2-1), duminică seara, pe teren propriu, într-un meci din etapa a 8-a a play-off-ului Superligii de fotbal
00:15
Data de 6 mai este ziua în care s-au stins doi scriitori de renume - Lucian Blaga și Lyman Frank Baum, autorul cărții „Vrăjitorul din Oz”. De asemenea, la această dată a fost finalizată construcţia Bisericii „Trei Ierarhi” din Iaşi, ctitorită de Vasile Lupu, domn al Moldovei.
5 mai 2024
23:45
Un număr de aproape 2.000 de persoane, în principal membri ai comunităţii tibetane din Franţa, s-au adunat duminică la Paris pentru a denunţa vizita oficială a președintelui chinez în Franța, „ţara drepturilor omului” care primeşte „un dictator”
Acum 24 ore
23:00
Biserica de lemn „Sfântul Arhanghel Mihail” este cea mai veche biserică ortodoxă din Târgu Mureș. Faima nu i se datorează doar vechimii, ci și poetului Mihai Eminescu care, timp de o noapte, s-a adăpostit în pridvorul lăcașului
22:30
Jantele din aliaj reprezintă o alegere foarte bună dacă vrei să te bucuri de un echilibru între performanță, costuri, estetică și consum. Dar pentru a le prelungi durata de viața trebuie să le acorzi o îngrijire periodică
22:15
„În drum spre cea mai veche biserică ortodoxă din piatră” este titlul unuia dintre cele mai recente vloguri de turism realizate de Micaela Gomez, o argentiniancă stabilită în România. Tânăra își filmează excursiile și postează clipurile pe contul de Youtube „Donde nos despertamos hoy?”
22:15
Inundații catastrofale au lovit, duminică seara, județul Prahova. Trei mașini au fost luate de o viitură care s-a format pe pârâul Sărata, în localitatea Vâlcănești. Meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu de averse torențiale și grindină pentru întreaga zonă.
21:45
Pachetul de ajutor militar american în valoare de aproape 61 de miliarde de dolari este un colac de salvare pentru Ucraina, dar nu este o soluție pe termen lung. Ucraina are nevoie de o strategie mai cuprinzătoare dacă vrea să se asigure că Rusia nu câștigă războiul.
21:45
Andreea Marin a avut o reacție neașteptată la întrebările jurnaliștilor despre viața intimă a fiicei sale, Violeta Bănică. Aflată la un eveniment monden, fosta prezentatoare a fost abordată cu privire la posibila prezență a iubitului Violetei la masa de Paște.
21:15
Horoscopul zilei de luni, 6 mai, arată că nativii unei zodii încep săptămâna cu norocul de partea lor. Lorina, astrologul Click!, are predicții complete pentru toate cele 12 semne zodiacale.
21:15
Acționarul giuleștenilor a declarat public că așteaptă răspunsul săptămâna viitoare.
20:45
Președintele Chinei, Xi Jinping, a sosit la Paris duminică, unde a fost întâmpinat de prim-ministrul francez, Gabriel Attal. Președintele chinez urmează să poarte discuții cu Emmanuel Macron despre relațiile comerciale și soluționarea conflictului din Ucraina.
20:15
Echipa României a reușit o performanță notabilă la Campionatele Europene feminine de gimnastică artistică pentru senioare de la Rimini, Italia.
20:00
Papa Francisc a invocat bucuria şi pacea într-un mesaj transmis credincioşilor care sărbătoresc Paştele duminica aceasta.
19:15
Actorul Bernard Hill, cunoscut în special pentru rolurile din Titanic și Stăpânul Inelelor a murit la vârsta de 79 de ani. El a jucat în rolul Căpitanului Edward Smith, în filmul câștigător al Oscarului din 1997 și pe Regele Théoden, din Stăpânul Inelelor.
18:30
Premieră nefastă pentru sistemul medical clujean: un pacient a fost transferat cu elicopterul la Spitalul Județean de Urgență Suceava. Spitalul Județean de Urgență Cluj nu a putut efectua o operație de extragere a cheagului de sânge de la nivelul vasului cerebral afectat
18:30
A doua zi de Paște este rezervată în general petrecerilor. Sătenii de demult sărbătoreau în această zi, când era deja permis dansul și voia bună, după cele șapte săptămâni de post. Tot în această zi au loc sărbătorile tradiționale care îl sărbătoresc pe cel mai harnic gospodar din sat.
18:15
Petrolul Ploiești a marcat o victorie importantă împotriva echipei Oțelul Galați. Scorul a fost de 2-1, într-o partidă tensionată desfășurată duminică, pe teren propriu, în cadrul etapei a opta a fazei play-out a Superligii de fotbal.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.