Medici, ingineri și arhitecţi şi-au găsit rostul şi liniştea în corul Anastasios, la Mănăstirea Mihai Vodă

StirileProtv.ro, 5 mai 2024 18:30

„Oamenii sunt lumină”, partea I. Ne bucurăm atunci când descoperim semeni care dau de la ei, dăruiesc din timpul lor şi îi ajută pe alţii, înţeleg sensul cuvintelor empatie şi împreună.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de StirileProtv.ro

Acum 4 ore
22:10
Salvatorii montani şi poliţiştii de frontieră au intervenit, sâmbătă, pentru recuperarea unui cetăţean ucrainean aflat pe munte de trei zile, pentru evacuarea acestuia fiind solicitat un elicopter, a informat Serviciul Salvamont Maramureş.
22:00
FC Liverpool va juca, duminică, pe teren propriu, cu Wolverhampton, în ultima etapă din Premier League. Va fi ultimul meci al formaţiei engleze cu Jurgen Klopp pe banca tehnică.
21:50
Agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA) a estimat sâmbătă că 800.000 de persoane au fugit din calea luptelor de la Rafah începând din 6 mai, de când Israelul a început invazia terestră în sudul Fâşiei Gaza.
21:30
Şapte persoane, între care se numărau şi două femei, au fost spânzurate sâmbătă în Iran, în condiţiile în care Republica Islamică recurge tot mai des la pedeapsa cu moartea în scopuri politice, potrivit ONG-ului Iran Human Rights (IHR).
21:30
Horoscop 19 mai 2024, prezentat de Neti Sandu la Știrile ProTV. O zi cu noutăți. O să ne bucurăm de prezența unor oameni și de veștile bune pe care ni le-aduc, ca să ne luăm de-acolo energia pentru zilele care vor urma.
21:20
Angajații din muzeele acreditate conform legii și bibliotecile publice din România, organizează sâmbătă seara un amplu protest, de Ziua Internațională a Muzeelor.
21:10
Mai multe regiuni din Germania, Belgia, Franţa şi Olanda au fost afectate sâmbătă de inundaţii în urma intemperiilor, iar pagubele se anunţă deja 'considerabile' în unele locuri, relatează AFP.
Acum 6 ore
21:00
Investițiile din ultima perioadă au ajuns în Moldova, susține premierul Marcel Ciolacu, aflat în vizită la spitalele din regiune.
20:20
În seara de sâmbătă, zeci de mii de români sunt așteptați să cutreiere orașele și să se bucure de cultură. Începe „Noaptea Muzeelor", însă multe vor avea lacătul pe ușă, pentru că angajații au decis să protesteze.
20:00
Proiectele europene din agricultură implică nu doar birocrație ci și valuri de stres. Fermierii se pot trezi cu diverse costuri în procesul de aprobare și trebuie să modifice proiectul din mers.
20:00
În „Trei kilometri până la capătul lumii” Emanuel Pârvu face radiografia destrămării unei familii din cauza prejudecăților și a bigotismului.  
20:00
Trei cetățeni români se numără printre cele câteva mii de străini blocați în Noua Caledonie din cauza suspendării zborurilor comerciale în arhipelag.
19:50
Peste câteva zile, 200.000 de copii cu vârste între trei luni și cinci ani vor fi înscriși la creșă și la grădiniță.  
19:50
Terenurile pustii din jurul marilor orașe încep să fie acoperite de tot mai multe parcuri industriale. Numeroase companii străine își depozitează mărfurile datorită costurilor mici.
19:50
Bărbatul arestat pentru tentativa de asasinare a premierului slovac a apărut, sâmbătă, pentru prima oară în fața judecătorului.
19:50
Sezonul nunților a început, iar mirii care nu s-au organizat din timp caută modalități să se încadreze în buget.  
19:40
Bayer Leverkusen, antrenată de spaniolul Xabi Alonso, a învins-o, sâmbătă, pe FC Augsburg (2-1), devenind cu această ocazie prima echipă din campionatul de fotbal al Germaniei fără nicio înfrângere pe parcursul unui întreg sezon.
19:30
O femeie de 69 de ani, angajată bonă de o familie din București, a fost reținută de poliție și acuzată că a lovit copilașul de 1 an și două luni, pe care trebuia să-l îngrijească. Acum este cercetată sub control judiciar.
19:30
400 de mii de credincioși au venit la Șumuleu Ciuc, în județul Harghita, de Rusaliile Catolice. Unii pelerini au parcurs zeci de kilometri pe jos pentru a asista cu emoție la slujba oficiată pe deal.  
19:20
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, vineri, pentru AFP, că a respins ideea unui "armistiţiu" în conflictul dintre Ucraina şi Rusia, pe perioada Jocurilor Olimpice, aşa cum ar dori preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.
19:20
Este alertă pe Marea Neagră, după ce o navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Opt sirieni și egipteni au fost salvați, însă trei membri ai echipajului sunt și acum căutați.
Acum 8 ore
18:50
Preşedinta Georgiei, Salome Zurabişvili, a anunţat sâmbătă că s-a opus prin veto legii criticate a 'influenţei străine', care a suscitat proteste masive în această ţară din Caucaz, transmite AFP.
18:10
Un tribunal slovac a decis sâmbătă plasarea în arest preventiv a bărbatului acuzat de tentativă de asasinat împotriva prim-ministrului Robert Fico, a declarat purtătoarea de cuvânt a instanţei, Katarina Kudjakova, citată de TASR, AFP şi Reuters.
17:50
Preşedintele filipinez, Ferdinand Marcos Jr, a declarat sâmbătă că ţara sa ”va apăra în mod viguros ceea ce este al nostru”, într-o referire puţin voalată la tensiunile crescânde cu China din cauza disputelor maritime.
17:20
România și alte opt state din UE au refuzat semnarea unei declarații în favoarea promovării politicilor LGBTIQ+, prezentată vineri ţărilor membre de preşedinţia belgiană a Consiliului UE.
Acum 12 ore
17:00
Un elicopter IAR 330 Puma al Forţelor Aeriene Române execută o misiune de căutare pe mare a posibililor supravieţuitori, după scufundarea navei Mohammad Z, sub pavilion tanzanian, în apropiere de Sf. Gheorghe.
16:30
Rusia a afirmat sâmbătă că a capturat un sat de lângă oraşul Vovceansk, în regiunea ucraineană Harkov, unde armata rusă a lansat săptămâna trecută o ofensivă, informează AFP.
16:00
Polonia va investi peste 2 miliarde de euro în securizarea şi întărirea frontierei sale estice, care este de asemenea frontiera Uniunii Europene în faţa unor potenţiali duşmani, a declarat sâmbătă prim-ministrul Donald Tusk.
16:00
Pronosticul privind starea de sănătate a premierului slovac Robert Fico după tentativa de asasinat este unul pozitiv, a anunţat ministrului slovac al sănătăţii. 
15:50
Două persoane au fost transportate la spital în urma unui accident care a avut loc între două tramvaie şi o maşină. 
15:30
Cercetătorii au identificat șase dintre cele mai comune poziții de dormit, fiecare dintre ele dezvăluind multe despre personalitatea și sănătatea unui individ. 
15:20
Pe 11 aprilie 2024 au început înscrierile la clasa pregătitoare pentru anul școlar 2024-2025. Prima etapă de înscriere se desfășoară până pe 14 mai, urmând ca pe 29 mai să aibă loc afișarea în numărului de locuri rămas libere.
15:20
Schimbările climatice au un "impact teribil" asupra unui fruct foarte consumat la nivel mondial și tot mai preferat de români.
15:10
Un stat NATO susține că noul său avion de luptă, de generația a cincea, este mai bun decât celebrul F-35 fabricat în SUA. 
15:10
Palatul Culturii din Iași este una dintre cele mai impresionante și emblematice clădiri din România.
15:00
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, sâmbătă, că în România, calitatea asistenţei medicale se va îmbunătăţi simţitor, inclusiv prin construirea celor trei spitale regionale, promise românilor de ani de zile.
14:50
Oraşul bulgar Varna (de la Marea Neagră) se numără printre destinaţiile europene de top pe care preşedintele francez Emmanuel Macron le recomandă oamenilor să le viziteze, într-o postare video pe Instagram.
14:40
Într-un interviu acordat pentru Știrile PROTV, ambasadoarea SUA la București, Kathleen Kavalec, a vorbit, printre altele, despre sprijinul pe care România îl acordă Ucrainei.
14:10
O femeie din București a sesizat faptul că fiul ei, în vârstă de un an şi două luni, ar fi fost agresat fizic de către bona, în vârstă de 69 de ani. 
13:40
Regele Charles al III-lea este acum mai bogat decât regina Elisabeta a II-a. Averea sa a fost estimată la 770 milioane de dolari. 
13:20
Persoanele care caută o escapadă cu buget redus în Europa în acest an au de ce să zâmbească. Un nou raport care a analizat orașele de pe continent a constatat că au scăzut costurile în 60% din destinații. 
13:20
Inspectoratul de Stat în Construcții anchetează cum a autorizat Primăria Constanța complexul de agrement ridicat pe plaja Caelia din Mamaia.
13:00
Opt activişti pentru combaterea schimbărilor climatice care au pătruns pe terenul aeroportului din Munchen au fost arestați, sâmbătă, de poliţia germană.  
12:50
Rușii continuă ofensiva în regiunea Harkov. Sunt cel puțin doi morți și 13 răniți, după ce rachetele au lovit zone rezidențiale din al doilea oraș ca mărime din Ucraina.
12:30
Vacanța de vară a început cu o lună mai devreme pentru elevii din comuna Pianu, în județul Alba.
12:10
Trei turişti spanioli au fost ucişi într-un atac care a avut loc în provincia centrală Bamyan din Afganistan. 
Acum 24 ore
12:00
Trupul carbonizat al unui bărbat de aproximativ 65 de ani a fost găsit într-o magazile care a ars într-un incendiu. 
11:50
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat. Cuplul se pare că se confruntă, din nou, cu probleme.  
11:50
O femeie a avut parte de un șoc în ziua nunții ei, când viitorul soț a murit în urma unui infarct. Trauma a fost accentuată după ce, la câteva luni de la deces, a afalt că bărbatul avea o viață secretă, a povestit ea pentru The Guardian. 
11:50
Coreea de Nord a confirmat, sâmbătă, că a testat o rachetă balistică tactică, a transmis agenţia oficială de presă KCNA, liderul Kim Jong-un promiţând că va spori forţa nucleară a ţării, relatează AFP.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.