Cu ocazia Paştelui ortodox, Zelenski îi cheamă pe ucraineni să se unească în rugăciune

Jurnalul.ro, 5 mai 2024 23:10

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a invitat duminică pe conaţionalii săi, cu ocazia Paştelui ortodox, să se unească în rugăciune unii pentru alţii şi pentru soldaţii din prima linie a frontului, spunând că Dumnezeu - care are un "steag ucrainean pe umăr" - va face ca viaţa să învingă moartea, potrivit Reuters.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnalul.ro

Acum 15 minute
23:10
Peste 300.000 oameni participă la Pelerinajul Rusaliilor catolice de la Şumuleu Ciuc. Estimarea aparține reprezentanților Primăriei Miercurea Ciuc. La pelerinajul considerat cel mai mare din Europa Centrală şi de Est vin credincioși din întreaga lume.
Acum 30 minute
23:00
Cadavrul unei tinere de 21 de ani a fost găsit într-un apartament din Sibiu. Victima avea plăgi tăiate în jurul gâtului. Suspectul este prietenul fetei.
Acum o oră
22:50
Este evidentă necesitatea amenajării unui sens giratoriu la intersecția cu drumurile spre Tapia și Măguri, pe Centura municipiului Lujoj, a declarat, sâmbătă, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.
22:30
Doi copii și trei adulți au fost răniți într-un atac aerian asupra orașului Harkov. O rachetă lansată de ruși a lovit o zonă rezidențială. Mai multe case au fost distruse.
Acum 2 ore
22:10
Lupta Tyson Fury vs Oleksandr Usky va decide primul campion „undisputed" (incontestabil) la categoria grea din ultimii aproape 25 de ani. Ambii pugilişti sunt neînvinşi ca profesionişti.
22:10
Președinta Georgiei, Salome Zourabichvili, a blocat legea „agenților străini” care a provocat proteste uriașe în țară. Ea a spus că legea servește intereselor Rusiei. Totuși, politicienii din majoritatea parlamentară pot relua procedurilor pentru a vota legea din nou.
21:30
Cadavrul unui ostatic israelian răpit pe 7 octombrie a fost descoperit în Gaza. Militarii israelieni l-au recuperat, au anunțat reprezentanții armatei IDF. Bărbatul a fost răpit în timp ce se plimba cu bicicleta.
21:30
Arborele lalea înflorește în culorile soarelui la Grădina Botanică din Galați.
Acum 4 ore
21:10
Săptămâna Internațională a Muzicii Noi 2024, invită publicul pentru a 33-a oară, între 19 şi 26 mai, la cel mai important festival dedicat muzicii contemporane organizat de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România cu sprijinul Ministerului Culturii, nu mai puţin de 8 zile cu 22 de concerte incitante cu muzica vremurilor noastre. Cele trei direcţii sau teme ale ediției cu numărul 33 a SIMN sunt muzică nouă pentru voce/voci (arii, lieduri, coruri), spectacole în formate inedite (experiment, electroacustic, film mut și muzică live) şi comemorări : Mihail Andricu (50 de ani de la moarte), Cornel Țăranu – 90 și Liviu Dănceanu – 70.
20:50
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, este prezent, sâmbătă, la inaugurarea formală a lucrărilor Spitalului Regional de Urgență Cluj, lucrări care au început în urmă cu aproape o lună. Acesta a spus că va fi o lucrare complicată, dar este convins că în cele din urmă constructorii o vor rezolva.
20:30
Viața este plină de alegeri. Pe unele le sărbătorim, pe altele le regretăm. Și, adesea, acele regrete sunt ținute ascunse, îngropate adânc în interior.
20:20
Locuitorii unui bloc din Sângeorz Băi au fost evacuați din cauza unei butelii care a luat foc. Pompierii au reușit să scoată din clădire și butelia. Nu sunt victime, anunță autoritățile.
20:10
Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor avertizează că este pericol de inundații în două județe din Moldova. Hidrologii au emis cod galben.
20:10
Editura Nemira anunță un eveniment editorial cu totul special, lansarea în două volume, în traducerea lui Vlad Russo și a lui Vlad Zografi, a tuturor pieselor de teatru ale dramaturgului, pe 20 mai, de la ora 19:00, la Cinema Elvire Popesco din cadrul Institutului Francez din România.
19:50
Un accident în care au fost implicate trei mașini s-a produs sâmbătă pe o șosea din județul Argeș. Un copil a fost rănit ușor.
19:50
Căutați idei de petrecere a timpului liber? Vă sugerăm o selecţie de recomandări culturale de neratat în acest weekend.
19:30
Hackerii au găsit o nouă metodă prin care să fure datele de card și banii.
Acum 6 ore
19:10
Te simți bine când toți ochii sunt ațintiți asupra ta? Te descurci în lumina reflectoarelor, captând atenția fără efort oriunde te duci? Dacă da, s-ar putea să fie scris în stele!
18:50
Australienii blocați în Noua Caledonie raționează mâncarea în timp ce așteaptă o cale de ieșire din acest teritoriu insular tulbure din Pacific, după revoltele în care patru persoane au murit, a declarat sâmbătă un turist din Sydney.
18:30
Evaluarea Națională de la clasa a IV-a începe pe 21 mai 2024, cu proba scrisă la Limba română.
18:10
Fundația Culturală „Camil Petrescu” – FCCP, în parteneriat cu Festivalului Internațional Shakespeare Craiova, a editat pentru prima dată în limba română noua carte semnată de regizorul Declan Donnellan, ACTORUL ȘI SPAȚIUL, și vă invită la lansarea acesteia în prezenţa autorului și a scenografului Nick Ormerod, duminică, 19 mai 2024, la ora 11:00, în foaierul Teatrului Național „Marin Sorescu” Craiova. Traducerea îi aparţine teatrologului Carmen Stanciu.
17:50
Cluj Napoca este în top 10 orașe din Europa, spune președintele PNL, Nicolae Ciucă. El adaugă că, în 2030, România are posibilitatea să ajungă cu PIB-ul pe cap de locuitori raportat la puterea de cumpărare la 90% din media europeană.
17:30
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a fost întrebat sâmbătă despre situația primarului Bacăului, Lucian Viziteu, acuzat de fapte de corupție și care va fi trimis în judecată. Ciolacu a făcut apel la protestele din Piața Victoriei: „Îl invit în Piața Victoriei, unde să vină DNA să ne ia”.
Acum 8 ore
17:20
ANM anunță că sâmbătă după amiază vor fi averse, grindină și intensificări ale vântului în mai multe zone din județul Neamț. Meteorologii au emis o avertizare cod galben.
17:10
Astrologia a fascinat oamenii de secole. Mulți apelează la horoscoapele lor pentru îndrumare, căutând răspunsuri despre dragoste, carieră și viață. Dar știi că fiecare semn zodiacal are talente ascunse? Aceste talente pot dezvălui puncte forte pe care poate nu ți-ai dat seama că le deții.
16:50
Un elicopter IAR 330 Puma, din dotarea Forțelor Aeriene Române, execută sâmbătă, o misiune de căutare pe mare a posibililor supraviețuitori ai echipajului navei scufundate, sâmbătă dimineață, în Marea Neagră.
16:50
O femeie în vârstă de 69 de ani a fost dusă la Poliția București - Secția 22, cu mandat, aceasta fiind cercetată într-un dosar penal de lovire sau alte violențe. Femeia a fost bona unui copil de 1 an și 2 luni, pe care l-a agresat. În urma audierilor, bona a fost reținută.
16:30
Micii fermieri vor trebui să plătească o nouă taxă de la 1 iulie 2024.
16:10
Mike Godoroja, alături de trupa Blue Spirit, bucură publicul din România, chiar în această perioadă, cu un turneu de excepție care vizitează cele mai importante orașe. Desigur, că spectacolul pus în scenă de legendarul artist conține particule de poveste care vin cu un plus valoare peste, și așa, valoroasa lui operă. Cel mai bun exemplu în acest sens este bucuria de a aduce pe scenă o bucățică din Beatles, ajutându-se în acest sens de un instrument muzical pe care l-au folosit imenșii artiști în perioada lor de glorie.
15:50
Unul dintre cele mai importante edificii culturale și turistice din Sibiu, Turnul Sfatului, situat în Piața Mare a orașului, este închis și nu va putea fi vizitat în programul Noaptea Muzeelor, informează, sâmbătă, Primăria.
15:30
Într-un loc minunat din România se află o comoară, ascunsă de hoți în secolul al XIX-lea.
Acum 12 ore
15:10
Starea premierului slovac Robert Fico s-a stabilizat, dar rămâne gravă, a declarat sâmbătă ministrul Sănătății din această țară, după tentativa de asasinat de miercuri împotriva liderului central-european.
14:50
Cel puțin 50 de persoane au murit în urma unei noi reprize de ploi abundente și inundații în centrul Afganistanului, a anunțat sâmbătă un oficial citat de Reuters.
14:30
Curtea interioară a Primăriei Capitalei se va transforma, sâmbătă, într-o scenă în aer liber, unde vor răsuna melodii celebre din muzica ușoară românească, balade sau muzică populară.
14:10
Castelul Bánffy din Răscruci, o bijuterie arhitecturală proaspăt renovată, își deschide larg porțile pentru cea de a 23-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (14 – 24 iunie 2024). Domeniul de lângă Cluj-Napoca va găzdui Garden Party la Castel, un eveniment care îmbină filmul cu muzica și tradiția. Marți, 18 iunie, după ora 18:00, oaspeții sunt așteptați la o seară care va include un tur al castelului, un concert simfonic și proiecția celui mai recent film în care joacă Sir Anthony Hopkins – O viață remarcabilă / One Life (R. James Hawes, 2023, Marea Britanie). Dress code: garden party chic.
13:50
13:30
Şoarecele oldfield are un tip unic de celulă suprarenală, care produce hormonul 20⍺-OHP, necunoscut până acum la şoareci. Hormonul 20⍺-OHP creşte comportamentul de îngrijire parentală la şoareci, sugerând o bază biologică pentru monogamie.
13:10
Astrologia ne fascinează prin informațiile inedite despre personalitatea și comportamentele noastre. Unele semne zodiacale sunt cunoscute pentru bunătatea și compasiunea lor, în timp ce altele ar putea fi percepute ca fiind mai puțin iertătoare.
12:50
Traficul tramvaielor este restricționat, sâmbătă, pe ambele sensuri după ce o mașină a lovit tramvaiul 19, iar din impact a fost proiectată în linia tramvaiului 40, la intersecția dintre bulevardul 1 Decembrie cu strada Șerban Ghiță, în Capitală.
12:20
Antonia Dragomir, o promisiune a gimnasticii românești, a fost înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, susținut de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.
12:00
Teatrul Evreiesc de Stat organizează, în perioada 28 – 31 mai 2024, cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Idiș TES FEST.
11:40
Un student al Academiei Forțelor Terestre din Sibiu a câștigat premiul de excelență la „CADET-NAV” 2024 cu o lucrare de dezvoltare a unui algoritm de tip „deep learning”, cu scopul de a clasifica subiecții din înregistrări vocale. Astfel de algoritmi sunt motorul unor tehnologii de AI.
11:30
O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat sâmbătă dimineața în largul Mării Negre, în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei persoane sunt căutate în continuare.
11:20
Liderul partidului de opoziție slovac Michal Simecka, care a descris tentativa de asasinare a premierului Robert Fico din această săptămână drept un atac la adresa democrației, a declarat vineri că el, soția și copilul său au primit amenințări cu moartea, potrivit Reuters.
11:10
Regizorul Emanuel Pârvu și echipa filmului „Trei kilometri până la capătul lumii” au fost prezenți pe covorul roșu a celei de-a 77-a ediții a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes.
11:00
Horoscop zilnic duminică, 19 mai 2024. Racii trebuie să-și asculte intuiția, Scorpionii își deschid inima, iar Peștii sunt pierduți în gânduri
10:50
Cei trei turiști care au fost uciși de bărbați înarmați în provincia Bamyan din centrul Afganistanului sunt spanioli, a anunțat Ministerul spaniol de Externe. Cel puțin încă un spaniol a fost rănit în atac, scrie Reuters.
10:30
Banca americană de investiții Goldman Sachs intră pe piața împrumuturilor pentru fondurile de capital privat și pentru managerii de active, plănuind o extindere în străinătate, contribuind astfel la umplerea golului lăsat de turbulențele de la băncile regionale și de vânzarea Credit Suisse
Acum 24 ore
10:20
Circulația rutieră se desfășoară cu dificultate, sâmbătă, pe Autostrada A1 Râmnicu-Vâlcea - Deva, în zona localității Mintia, județul Hunedoara, după explozia unei anvelope a unui TIR, care, ulterior, a derapat. Se circulă doar pe banda de urgență.
10:10
„O meditație poetică, remarcabilă, care împletește efemeritatea unei vieți umane în măreția istoriei Pământului, într-un mod de o frumusețe greu de descris.” (VOX)
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.