5 metode prin care să încurajezi copilul să fie sincer cu tine

Jurnalul.ro, 16 mai 2024 23:30

Creșterea și educarea unui copil îi poate pune pe părinți în dificultate. Una dintre provocări este să-l încurajezi pe cel mic să fie sincer cu tine.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnalul.ro

Acum 5 minute
11:10
Rusia a lansat sâmbătă un atac cu rachete și drone, avariind instalații energetice în cinci regiuni din Ucraina, au declarat oficiali, citați de Reuters.
Acum 30 minute
10:50
Hamas a declarat că este gata să se angajeze angajeze „în mod pozitiv și constructiv” cu orice propunere bazată pe o încetare permanentă a focului, după planul prezentat vineri de președintele american Joe Biden, scrie Reuters.
Acum o oră
10:30
Un incendiu a izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă într-un bloc din Alexandria, județul Teleorman. Aproximativ 30 de persoane au fost evacuate de pompieri ori s-au autoevacuat, din cauza degajărilor mari de fum.
10:30
Ultimul act al actualei ediții a Ligii Campionilor se dispută sâmbătă, pe stadionul Wembley din Londra. Real Madrid este în fața celui de-al 15-lea titlu.
Acum 2 ore
10:10
Teatrul Național din Timișoara organizează vineri, 14 iunie 2024, în Sala Mare a Teatrului Național, un eveniment european în premieră absolută – repetiția generală cu public a spectacolului TREZIRE, viitoarea premieră a celebrului regizor și actor italian Pippo Delbono.
09:50
Cu ocazia Solemnității „Trupul și Sângele Domnului”, sărbătoare care în calendarul romano-catolic celebrează în mod deosebit Taina Sfintei Euharistii (Împărtășanii), Arhiepiscopia Romano-Catolică organizează duminică, 2 iunie 2024, procesiunea solemnă cu Preasfântul Sacrament pe străzile din centrul Capitalei.
09:30
Ministerul Afacerilor Externe anunță, sâmbătă dimineața, că s-a autosesizat în urma informațiilor privind dispariția a trei persoane, posibil cetățeni români, în apele fluviului Natisone, în Italia: „Până la acest moment, autoritățile italiene nu au confirmat cetățenia persoanelor dispărute”.
Acum 4 ore
09:10
Vlad Popescu Piedone, parlamentar și candidat PUSL pentru funcția de primar al Sectorului 5, a transmis un mesaj clar în fața atacurilor personale venite din partea contracandidatului său din USR, Alexandru Dimitriu.
09:10
Compania Aerostar din Bacău şi americanii de la Lockheed Martin deschid la Bacău primul centru de mentenanţă din Europa pentru sisteme de rachete HIMARS, a anunţat Lockheed Martin, potrivit Ziarului Financiar.
08:50
Experții atrag atenția utilizatorilor despre înșelătoria care îți poate goli conturile bancare cu un singur apel.
08:30
Mușcatele adoră apa, însă este important să știm cât de des este indicat să le udăm, mai ales dacă vorbim despre perioada verii.
08:10
Membrii trupei Abba au primit, vineri, ordinul regal Vasa, unul dintre cele mai prestigioase titluri din Suedia, care a fost înmânat ultima dată unor suedezi în urmă cu aproape 50 de ani.
07:30
Traficul rutier va fi restricţionat sâmbătă, pe Şoseaua Pavel D. Kiseleff din Capitală, cu ocazia desfăşurării unui eveniment intitulat "UNO'', care constă în concerte şi spectacole pentru copii, dar şi montarea unor ateliere handmade.
Acum 6 ore
07:10
Majestatea Sa Regele Felipe al VI-lea acordă Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu Placa de Onoare a Ordinului Meritul Civil al Spaniei. Onoranta distincție din partea Majestății Sale va fi înmânată de E.S. José Antonio Hernández Pérez-Solórzano - Ambasadorul Spaniei în România în cadrul celei de-a XXXI-a ediții a FITS, care se va desfășura între 21 și 30 iunie 2024 la Sibiu.
06:50
Troleibuzele liniei 90 nu vor opri sâmbătă în stația „Semănătoarea”. Stația va fi suspendată cu ocazia evenimentului sportiv „Parada Micilor Biciclişti – West Side Kids Race”.
06:30
CNAIR a decis redeschiderea circulației rutiere pe Transalpina începând cu data de 1 iunie, anunță Directorul CNAIR, Cristian Pistol. Sectorul de drum montan dintre Rânca și Curpăt al DN67C (Transalpina) se redeschide pe timpul zilei, în intervalul orar 08:00 - 18:00.
06:10
Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, Senatul României îi invită pe copii și pe părinți la cea de-a patra ediție a Senatului Copiilor. Evenimentul, găzduit în incinta și grădinile Senatului, se va desfășura sâmbătă, 1 Iunie 2024, între orele 10:00 și 17:00.
Acum 12 ore
01:50
Luna iunie începe la Teatrelli cu o producţie internaţională, prezentată în premieră la Bucureşti: Zebra 2.0 de Saviana Stănescu, în regia lui Jeremy Goren, se joacă sâmbătă, 1 iunie, de la ora 19:00, în Piaţa Lahovari nr. 7. Spectacolul va avea loc  în limba engleză.
01:30
În acest weekend, 1-2 iunie 2024, „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” marchează Ziua Copilului cu un program artistic variat menit să aducă bucurie în rândul tuturor copiilor.
01:20
Teatrul Dramaturgilor Români, instituție publică de cultură în subordinea Primăriei Municipiului București, anunță premiera oficială a spectacolului SICILIANA de Aurel Baranga, regia Toma Enache, scenografia: Maria Dore, asistent scenografie: Ada-Maria Zaharia – sâmbătă, 1 iunie, ora 19:00 și duminică, 2 iunie, ora 19:00, în sala „Iosif Naghiu”.
00:50
Ateliere de creație, proiecții de filme, lansări de carte, expoziții, workshop-uri de bandă desenată și spectacole de teatru își așteaptă publicul, în preajma Zilei Internaționale a Copilului, la Institutul Cultural Român și reprezentanțele sale.
00:40
Contrar părerii că pisicile își uită stăpânii, studiile arată că, de fapt, felinele pot să își amintească mult timp chipul și mirosul oamenilor care au grijă de ele. Pisicile pot să își amintească experiențele plăcute, dar și momentele în care au fost supuse unor traume.
00:10
00:10
Ministerele de Externe din România și Muntenegru vor avea un protocol de colaborare. Documentul va fi semnat luni de miniștrii de externe din cele două țări.
00:00
Pompierii din Alba au intervenit vineri seara pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la un autocar, pe autostrada A10, în care se aflau 40 de copii și 6 adulți.
00:00
Joi, 30 mai 2024, a avut loc, la București, Întâlnirea membrilor Biroului Comitetului Director pentru Cultură, Patrimoniu și Peisaj (CDCPP) al Consiliului Europei – prima reuniune de acest fel care s-a desfășurat în afara Strasbourg-ului.
31 mai 2024
23:50
99% dintre români spun că au în plan o călătorie anul acesta. 67% vor pleca în vacanță în următoarele trei luni. Tariful mediu pentru un bilet de avion/pasager vara aceasta este de 222 de euro.
23:40
OMV Petrom a finalizat achiziţia Renovatio Asset, proprietarul celei mai mari reţele de încărcare pentru vehicule electrice din România, cu peste 400 de puncte de încărcare. Radu Căprău: Petrom devine cel mai mare jucător în domeniul mobilităţii electrice din România.
23:10
Din data de 1 iunie 2024, Muzeul Hărților vă invită să descoperiți aplicația AR Călătoria Novei/Nova's Quest, destinată copiilor de 10-14 ani și publicului tânăr, pasionat de tehnologie. Această aplicație de tip edutainment propune o experiență interactivă, deopotrivă amuzantă și educativă, ce creează conexiuni între diferite elemente din programa școlară și patrimoniul expus, fiind astfel o premieră absolută în lumea muzeală românească.
22:50
Trei persoane au fost arestate preventiv, iar alta a fost plasată sub control judiciar pentru trafic de droguri. Acestea ar fi vândut în județul Cluj canabis, cristal și substanțe psihoactive cu prețuri cuprinse între 400 și 5.000 de lei.
22:40
Un profesor din județul Arad este acuzat că a primit mită de la elevii săi pentru a-i promova. Procurorii au decis continuarea urmăririi penale în acest caz.
22:40
Salonul Vinurilor Millésime, un eveniment complex, destinat culturii şi civilizaţiei vinului românesc, s-a deschis vineri, în Cetatea Oradea, cu reprezentanţi ai 24 de crame din ţară, din care patru bihorene.
22:20
Tema din acest an - PRIETENIE - surprinde importanța relațiilor interumane care au stat la baza dezvoltării Festivalului de-a lungul celor 31 de ani de existenţă. Fiecare invitat sau spectator care a ajuns la Sibiu din 1993 până azi a creat o relație puternică cu Festivalul, o prietenie pe viaţă.
Acum 24 ore
22:10
TPBI suplimentează programul de transport public în zilele de 12 şi 13 iunie, când va concerta trupa Coldplay pe Arena Națională, anunță vineri Primăria Capitalei.
21:50
Susținătorii lui Donald Trump incită la revolte după aflarea verdictului în procesul fostului președinte al SUA. Ei au trimis numeroase mesaje pe rețelele de socializare prin care vorbesc despre acțiuni violente. Un juriu din New York l-a găsit vinovat pe Trump pentru 34 de capete de acuzare.
21:40
O companie aeriană care operează din Bacău anunță triplarea operațiunilor începând cu luna iulie, oferind 17 frecvențe săptămânale către Italia.
21:40
Un deputat indian a fost arestat, fiind acuzat că a abuzat sexual mai multe femei. El candidează din nou la alegerile din India. Politicianul respinge toate acuzațiile.
21:30
De la 1 iunie, nerespectarea termenului pentru transmiterea facturilor în RO e-Factura se sancționează, arată reprezentanții Ministerului Finanțelor.
21:20
Trenurile de călători vor circula din nou pe ruta Bucureşti - Giurgiu de la 1 iunie 2024, CFR Călători alocând şapte perechi de trenuri Regio (R), a anunţat, vineri, operatorul naţional feroviar de pasageri.
21:10
Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, a declarat, vineri, că volumul său "Planul pentru Bucureşti" reprezintă o invitaţie deschisă pentru toţi bucureştenii, prezentându-se ca "om de echipă şi de dialog cu oameni care au făcut lucruri pentru români" şi care consideră că "avem nevoie de mult mai multă administraţie".
21:00
Transgaz a anunţat vineri, la BVB, că Sebastian Burduja, ministrul energiei, şi Ion Sterian, director general al Transgaz, au semnat un contract de finanţare pentru construirea conductei de transport gaze naturale în vederea alimentării Centralei Mintia, din judeţul Hunedoara.
20:50
Cele mai importante 7 orgi cu tuburi existente în Bucureşti, aflate la Catedrala Sfântul Iosif, Biserica Italiană, Biserica Franceză, Universitatea Națională de Muzică București, Ateneul Român, Biserica Evanghelică și Biserica Anglicană vor fi în centrul a nu mai puţin de 17 concerte la a patra ediție a Bucharest Organ Fest Cantus Ecclesiae, care va avea loc în perioada 1-23 iunie 2024, transformând capitala într-un adevărat regat al muzicii de orgă.
20:40
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la Alba Iulia, că dacă alegerile europarlamentare cu cele locale nu ar fi fost comasate, prezența la vot ar fi fost sub 25%.
20:40
Cercetătorii au creat o proteină doar din aer și electricitate, fiind astfel cea mai sustenabilă hrană.
20:40
O femeie a fost reținută de procurorii DIICOT Bacău după ce a fost prinsă în flagrant în timp ce ar fi ridicat un colet trimis, printr-o firmă de curierat, din Spania, în care se afla canabis ascuns într-o cutie de detergent.
20:20
Bebelușii se confruntă adesea cu refluxul gastroesofagian. Printre cele mai frecvente simptome sunt regurcitarea, disconfortul abdominar, arsuri la stomac. Vestea bună este că sunt alimente care previn acest fenomen,
20:10
În perioada 31 mai – 16 iunie, România va fi prezentă cu stand național și 20 de evenimente literare la cea de-a 83-a ediție a Târgului de Carte de la Madrid, una dintre cele mai importante manifestări de profil din Europa.
20:00
Atacantul Naționalei Denis Alibec crede că România va trece cel puțin de grupe la Euro 2024. „Cred că generația asta merită o calificare din grupă”, a spus Alibec.
19:50
Carnea de pui are un conținut scăzut în grăsimi, astfel că este considerat o opțiune culinară sănătoasă.
19:40
Donald Trump a declarat vineri că va face apel la verdictul de joi, care a făcut din el primul președinte american condamnat pentru o infracțiune, deși va trebui să aștepte până după pronunțarea sentinței, pe 11 iulie, înainte de a face acest pas, scrie Reuters.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.