Întâlnirile JTI aniversează 25 de ani cu B.DANCE, pentru prima dată în România

Jurnalul.ro, 25 aprilie 2024 23:40

Compania B. Dance vine în premieră în România, la cea de-a XXV-a ediție a Întâlnirilor JTI, cu spectacolul „Alice”, pe 20 și 21 iunie, ora 19:30, la Teatrul Național București și pe 24 și 25 iunie, ora 20:00, la Centrul cultural Ion Besoiu, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS).

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnalul.ro

Acum 5 minute
22:30
Trei zodii sunt pe cale să culeagă roadele succesului pe multiple planuri în lunile ce urmează, conform astrologilor.
Acum 30 minute
22:10
Un studiu recent relevă impactul pozitiv al renunțării la fumat asupra sănătății. Cercetătorii din Canada și Norvegia spun că  indiferent de vârsta la care te lași de fumat, îți crești semnificativ speranța de viață.
Acum o oră
21:50
Judecătorul care supervizează procesul penal al lui Donald Trump a declarat luni că îl va reține pe fostul președinte pentru a zecea oară pentru sfidarea instanței, pentru încălcarea unui ordin de interdicție, și a avertizat că va lua în considerare posibilitatea de a-l încarcera.
Acum 2 ore
21:30
O grenadă de mână defensivă a fost găsită, luni, într-o pădure din localitatea Lozna, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani.
21:30
Pompierii militari au intervenit, luni seara, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din municipiul Baia Mare, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş, Adriana Şanta.
21:10
Copii cu documente de călătorie expirate sau fără acceptul ambilor părinți au fost identificați în aeroporturi și împiedicați să părăsească țara, în ultima săptămână. De asemenea, au fost prinși și cetățeni străini cu ședere ilegală în România.
21:00
Președintele României, Klaus Iohannis, se va afla, în perioada 7-8 mai, într-o vizită de lucru la Washington, DC. El va fi primit marți, la Casa Albă, de către președintele SUA, Joe Biden.
20:50
Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia medie a fost de 2.248 de lei, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP).
Acum 4 ore
20:30
Eforturile Marinei americane de a construi o flotă de nave fără echipaj uman se clatină deoarece Pentagonul rămâne atașat de proiecte mari de construcții navale, potrivit unor oficiali și directori de companii, expunând o slăbiciune pe măsură ce dronele maritime remodelează războiul naval.
20:30
Pompierii au fost solicitaţi să intervină, luni, în staţiunea Sinaia pentru evacuarea apei care s-a strâns pe partea carosabilă a DN 1, în zona gării, în urma unei ploi abundente.
20:10
Un bărbat a murit în urma unui accident care a avut loc duminică pe DN 6, în localitatea Sadova Veche, din județul Caraș-Severin.
19:50
Israelul le-a cerut luni palestinienilor să evacueze anumite părți din Rafah, în ceea ce pare a fi o pregătire pentru un asalt cu care a amenințat de mult timp asupra refugiilor Hamas din orașul din sudul Gaza, unde s-au adăpostit peste un milion de persoane dezrădăcinate de război, scrie Reuters.
19:30
Donald Trump se întoarce luni într-o sală de judecată din New York, unde va fi obligat să îi asculte pe cei care vor depune mărturie despre eforturile sale din timpul alegerilor prezidențiale din 2016 de a ascunde știrile despre o presupusă întâlnire cu o vedetă porno, scrie Reuters.
19:10
Antrenorul principal al FC Metz, Laszlo Bölöni, s-a supărat pe nivelul arbitrajului în meciul pierdut sâmbătă de echipa sa cu Stade Rennais, scor 3-2. Înfrângerea a lăsat clubul într-o poziție precară în clasament, cu doar două meciuri rămase de disputat în acest sezon.
18:50
Aproximativ 120.150 de persoane, cetăţeni români şi străini, şi peste 37.200 de mijloace de transport au tranzitat punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări în prima zi de Paşte, a informat luni Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.
Acum 6 ore
18:30
Trei dintre cei mai importanți finanțatori din domeniul sănătății din lume au anunțat un parteneriat istoric de 300 de milioane de dolari. Inițiativa are ca scop combaterea bolilor abordarea impactului legat al schimbărilor climatice, al malnutriției, al bolilor infecțioase, etc.
18:10
În cazul în care pierdeți sau vă este furat iPhone-ul există o metodă prin care îl putem localiza, chiar dacă e închis. 
17:50
Cel de-al șaptelea battle al sezonului 13 Chefi la cuțite aduce în această seară multă agitație la bancurile de lucru. Începând cu regula neașteptată a Irinei Fodor care va impune liniște în rândul competitorilor, continuând cu tema confruntării și culminând cu amuleta folosită de Chef Richard Abou Zaki, echipele se vor întrece ca la o cursă intensă cu obstacole.
17:30
Un bărbat de 60 de ani din comuna Mera, județul Vrancea, a murit carbonizat într-un incendiu de locuință.
17:10
Salvamontiștii din Petroșani intervin, luni, pentru a acorda ajutor unei turiste care a suferit o hemoragie internă în timpul drumeției din masivul Parâng. A fost solicitat și un elicopter.
16:50
Părintele Constantin Necula a împărtășit din înțelepciunea sa profundă, despre timp, rugăciune și importanța înțelegerii lui Iisus Hristos în viața noastră, în cadrul emisiunii De-a Viața Ascunselea cu Florentina Fântânaru, de la Antena 3 CNN.
Acum 8 ore
16:30
Mai mulți șoferi au rămas fără permis și au fost amendați pentru că au condus mașinile pe drumuri naționale din județul argeș cu viteză mai mare decât limita maximă de pe autostradă.
16:10
România este din nou campioană europeană la culturism și fitness. Lotul național de culturism și fitness al României reeditează performanțele anilor 2022-2023.
15:50
A doua zi de Paște este considerată ziua în care se deschid porțile Raiului. Românii au grijă să respecte anumite tradiții și obiceiuri în această zi sfântă pentru a avea noroc tot anul. 
15:30
Două persoane, între care o femeie cetățean străin, au fost reținute, în ziua de Paști, pentru că au fost prinse în timp ce vindeau droguri la un festival din Mamaia.
15:10
Șase persoane au fost rănite, luni, două fiind în stare gravă, încarcerate, în urma unui accident care s-a produs între trei mașini, pe DN2 E85, în zona Adjud, județul Vrancea.
14:50
Medeea Marinescu, colega de scenă a legendarului actor Florin Piersic, a postat un mesaj pe Facebook, după ce acesta a suferit o intervenție chirurgicală. Actrița a explicat absența sa de reacții publice imediat după aflarea stării de sănătate a lui Piersic.
Acum 12 ore
14:30
Archie, fiul lui Harry și Meghan, împlinește cinci ani. Născut la Spitalul Portland din Londra în urmă cu 5 ani, Archie a fost descris de tatăl său, Prințul Harry, drept „absolut de neuitat".
14:10
Pentru prima dată de când liderul Kim Jong Un a preluat puterea în 2011, nord-coreenilor li s-a cerut să depună jurăminte de loialitate de ziua sa de naștere, a declarat un institut de cercetare sud-coreean.
13:50
Horoscop 7 mai 2024. Leii se bucură de o zi plină de imaginație, Fecioarele vor amâna deciziile importante, iar Vărsătorii vor avea parte de o zi aglomerată.
13:30
România încheie Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Rimini cu locul 4 la senioare și 8 la junioare, în finalele pe echipe.
13:10
Pasagerii din Gara de Nord pot afla acum informațiile necesare continuării călătoriei prin București, anunță Nicușor Dan.
12:50
Doi ucraineni de 26 și 36 de ani, aflați de câteva zile pe munte, rătăciți și extenuați, sunt căutați de salvamontiștii maramureșeni.
12:30
După o răcire semnificativă a vremii, meteorologii prognozează chiar 28 de grade Celsius după data de 15 mai. Va ploua mult în zilele de 9 și 10 mai, conform prognozei meteo pentru următoarele două săptămâni.
12:10
Centrul Infotrafic anunță că este aglomerație pe Valea Prahovei, în a doua zi de Paști. Se va circula îngreunat pe parcursul întregii zile.
11:50
Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a insistat la sfârşitul săptămânii că "nicio presiune internaţională" nu va împiedica Israelul "să se apere", transmite AFP.
11:30
17 persoane au fost salvate, în ultimele 24 de ore, de salvamontişti.
11:10
Perioada post-Paște aduce o veste excelentă pentru două zodii: Fecioara și Săgetătorul. Potrivit astrologilor, aceste zodii se află în fața unei perioade favorabile pe plan financiar, deschizând ușa către oportunități care le pot aduce nu doar stabilitate, ci și împlinire materială.
10:50
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat luni că va cere o concurenţă "echitabilă" cu China în cursul întâlnirii cu preşedintele Xi Jiping la Paris, notează AFP.
10:30
Fostul preşedinte republican Donald Trump şi-a intensificat acuzaţiile de instrumentare a justiţiei de către administraţia succesorului său democrat Joe Biden, comparând-o cu Gestapoul, poliţia politică a Germaniei naziste, au raportat duminică media americane, transmite AFP.
10:10
Un bărbat în vârstă de 20 de ani a fost găsit bătut în cuie de un gard, cu un cui în fiecare mână, într-o parcare din Bushmills, comitatul Antrim, Irlanda de Nord.
09:50
„Ți-ai permis să jignești românii creștini ortodocși care nu sunt ca tine, dar cred în Bunul Dumnezeu, participă la Sfânta Slujbă de Înviere, iau Lumină Sfântă pentru acasă și rostesc bucuroși și ”, îi transmite Cristian Popescu Piedone lui Nicușor Dan.
Acum 24 ore
09:30
Whoopi Goldberg a povestit experiența sa traumatizantă din copilărie. Mama ei a suferit electroșocuri și a uitat cine sunt copiii ei.
09:10
Categorii astrologice unice pot fi o sursă de fascinație și mister pentru mulți. În acest sens, patru semne zodiacale ies în evidență pentru excentricitatea și particularitățile lor distincte. Berbecul, Taurul, Scorpionul și Vărsătorul sunt considerate a fi printre cele mai ciudate semne zodiacale, iar aceste caracteristici pot stârni curiozitatea și interesul celor din jur.
08:50
Un cutremur de magnitudinea 2,8 s-a produs, luni, în zona seismică Vrancea, județul Buzău.
08:30
Naegleria fowleri, cunoscută și sub numele de „amiba mâncătoare de creier", poate ataca organismul chiar și prin spălături nazale cu apă nepotrivită. Această infecție rară, dar extrem de gravă, provoacă meningoencefalită amibiană primară (PAM), o afecțiune cu o rată de mortalitate de peste 95%.
08:10
Pediatrii de la Spitalul de Copii din Philadelphia au identificat o variantă genetică puternic asociată cu obezitatea la copii. Descoperirea, publicată în revista Cell Genomics, oferă noi perspective asupra cauzelor obezității infantile și deschide calea către posibile tratamente.
07:50
Paula Badosa spune că ea și Stefanos Tsitsipas nu mai formează o pereche. Cuplul din tenis s-a despărțit.
07:30
Ceață este semnalată pe drumurile din județele Suceava, Hunedoara și Harghita. Pe șoselele principale, respectiv autostrada A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Brașov, DN 1 Ploiești-Brașov și DN 7 Pitești-Sibiu, se circulă cu vizibilitate bună.
07:10
Cancelarul german Olaf Scholz a avertizat sâmbătă că "democraţia este ameninţată" de gesturi cum a fost atacul asupra eurodeputatului Matthias Ecke, agresat vineri seara la Dresda de necunoscuţi, relatează AFP.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.