26 aprilie: 38 de ani de la tragedia radioactivă de la Cernobîl. „Sicriul era mic, ca pentru o păpuşă mare“ VIDEO

Adevarul (Romania), 26 aprilie 2024 00:15

26 aprilie este ziua în care, în 1986, a avut loc tragedia nucleară de la Centrala atomo-electrică de la Cernobîl. În anul 1933 a fost înființată Gestapo, poliția secretă a Germaniei naziste.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 10 minute
22:30
Oamenii de știință au descoperit indicii despre cum arătau pădurile care acopereau, în Antichitate, actualul teritoriu al României. De atunci, s-au păstrat câteva „vestigii” ale acestora – lemne de construcții folosite de daci, ca butoiul de stejar din Sarmizegetusa și o grindă din podul lui Traian.
Acum 30 minute
22:15
După abuzurile culinare de Paște, trebuie să revenim la un stil de viață echilibrat. De câte ori mâncăm pe zi? Câtă carne consumăm? Ținem post intermitent? Cum ar trebui să arate micul dejun, prânzul și cina? - sunt întrebări la care a răspuns nutriționistul Nicolae Hâncu
Acum o oră
22:00
Preşedinţii Franţei şi Chinei au pledat luni pentru un „armistiţiu olimpic” în toate conflictele din lume pe durata desfăşurării Jocurilor Olimpice de vară de la Paris, armistiţiu care ar putea fi de asemenea un prilej pentru căutarea unor soluţii de încheiere a respectivelor conflicte.
21:45
Un accident rutier soldat cu rănirea a trei minori şi a unei femei a avut loc luni pe DN2 E85, la Poşta Câlnău. Toate cele patru victime au ajuns la spital.
Acum 2 ore
21:15
Conducerea Hamas anunță că a acceptat termenii acordului de încetare a focului în Gaza. Gruparea afirmă că i-a informat pe mediatorii din Qatar și Egipt cu privire la decizia sa, potrivit BBC.
21:00
Președintele României, Klaus Iohannis, se va afla, în perioada 7-8 mai 2024, într-o vizită de lucru la Washington, D.C., Statele Unite ale Americii. Președintele României va fi primit marți, 7 mai, la Casa Albă de către Președintele SUA, Joseph R. Biden, Jr.
20:45
UTA Arad a câştigat faza play-out a Superligii de fotbal, după ce a învins-o pe FCU Craiova cu scorul de 3-1 (2-0), luni seara, pe teren propriu, într-un meci din etapa a opta.
20:45
Fosta casă a legendarului artist George Michael, construită în 1970, va fi demolată și transformată într-o proprietate de 10 milioane de lire sterline, după ce s-a degradat, potrivit Daily Mail Online.
20:45
„Un bun general câștigă bătălia înainte de a intra în luptă” spune lecția predată odinioară de Sun Tzu.
Acum 4 ore
19:15
Cercetători din Israel apelează la inteligenţa artificială (AI) pentru a verifica numeroase documente în căutarea identităţii a sute de mii de evrei care au fost ucişi în Holocaust şi ale căror nume nu figurează printre cele din memorialele oficiale, transmite luni Reuters, citatî de Agerpres.
18:45
Cel mai puternic om al Chinei se întoarce în Europa pentru prima dată în ultimii cinci ani. Xi Jinping a aterizat duminică în Franța pentru prima etapă a călătoriei sale, care îl va purta inclusiv în Serbia și Ungaria.
18:45
Partidul condus de George Simion a publicat mai multe anunțuri pe site-urile de recrutare pentru a găsi oameni pe care să îi propună în diferite funcții în stat. Formațiunea are un anunț de recutare pentru Senatul României pe LinkedIn, dar și unul pentru Guvern pe Ejobs.
18:45
Rusia a avertizat Marea Britanie că dacă Ucraina va folosi arme britanice pentru a ataca teritoriul rus, cum a sugerat ministrul britanic de externe David Cameron, Moscova ar putea riposta prin atacuri asupra instalaţiilor şi echipamentelor militare britanice amplasate în Ucraina și alte țări.
Acum 6 ore
18:30
O mulțime de lebede și-au găsit adăpost pe un lac format de apele râului Strei din Hunedoara, iar cu timpul prezența oamenilor, în număr tot mai mare, a ajuns să nu le mai deranjeze.
18:30
18:30
Judecătorul care conduce procesul penal în care Donald Trump este acuzat că a plătit o starletă porno pentru ca aceasta să ascundă o relaţie intimă pe care ar fi avut-o cu ea l-a ameninţat luni din nou pe fostul preşedinte republican cu plasarea în detenţie, transmite AFP, citată de Agerpres.
18:00
Candidatul PNL pentru Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, a atras atenția într-o postare pe Facebook asupra unei lipse de asumare a unor proiecte de anvergură din Capitală, susținând că fără o viziune pe termen lung niciun oraș nu poate evolua.
18:00
Uniunea Europeană a autorizat luni preluarea de către compania japoneză Nippon Steel a US Steel, în valoare de 14,9 miliarde de dolari.
18:00
În timpul primei sale vizite în Europa în cinci ani , liderul chinez Xi Jinping pare intenționat să profite de oportunitatea de a slăbi legăturile continentului cu Statele Unite și de a construi o lume liberă de dominația americană, scrie The New York Times .
18:00
Un tânăr de 17 ani își trăiește viața în trenuri, folosind un abonament anual nelimitat, în timp ce călătorește dintr-un capăt al Germaniei în altul.
17:30
Una dintre cele mai cunoscute companii de pe piața din România a ajuns în topul celor mai valoroase corporații din Uniunea Europeană.
17:30
Un exemplar de viperă berus, specie protejată de lege, a fost fotografiat în zona Cetății Șiria din județul Arad. Fortăreața din Arad are și o legendă legată de șerpi.
17:30
Istoricul arădean Antoniu Martin a fost admis în Uniunea Jurnaliștilor din San Marino (USGI). El a devenit cunoscut în această țară publicând în cotidiene de limbă italiană.
17:30
Sute de turişti din toată țara au evadat în a doua zi de Paşte în peisajul selenar de la Vulcanii Noroioşi din judeţul Buzău. Aflați între dealurile Carpaţilor de Curbură, vulcanii sunt unici în Europa şi atrag de la an la an tot mai mulți turiști care se declară fermecați de peisaj.
17:15
Orașul Brezoi de pe Valea Lotrului (Vâlcea), devenit faimos grație unui fenomen muzical mai puțin obișnuit în România și recunoscut ca destinație turistică, va găzdui și în vara 2024 nu mai puțin de cinci festivaluri.
17:00
Un mare retailer din Polonia are de gând să deschidă o rețea de 200 de magazine în România, unde se vor face și angajări masive în mai multe orașe din țară.
17:00
Gestul unui antreprenor din Italia a stârnit, la moartea sa, un val de emoție în întreaga regiune Friuli-Venezia Giulia. Piero Pittaro și-a lăsat întreaga afacere drept moștenire angajaților, scrie rotalianul.com.
Acum 8 ore
16:15
Industria rusească de petrol şi gaze a fost crucială pentru finanţarea invaziei din Ucraina, oferind Kremlinului fondurile de care are nevoie pentru a continua să lupte.
16:15
Forțele aeriene americane au efectuat joi un zbor de testare istoric al avionului său de război autonom X-62A VISTA cu inteligență artificială.
16:00
Prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) pentru perioada 6 - 19 mai 2024 arată că vremea se va răci în majoritatea regiunilor, în următoarele zile. De la jumătatea lunii, situația se schimbă, termometrele urmând să indice până 28 de grade.
16:00
Grecul Kostantinos Passaris, considerat cel mai periculos deținut din România, a fost transferat recent, în aprilie 2024, de la Penitenciarul Arad la cel din Craiova. Acesta a fost mutat cu măsuri speciale de securitate.
16:00
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române a semnalat luni, 6 mai, aglomerație pe sensul de coborâre al DN 1 către Ploiești, între stațiunile Predeal și Bușteni, dar și între localitățile Comarnic și Breaza.
15:45
Activitatea economică în zona euro a înregistrat în aprilie cel mai rapid ritm de creştere din ultimul an, avansul din sectorul serviciilor compensând declinul din industrie.
15:15
15:15
Weekend plin pentru poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa (BCCO) şi procurorii DIICOT, care au depistat mai mulţi traficanţi de droguri în staţiunea Mamaia. Cinci dintre aceştia sunt cetăţeni străini.
15:15
Spitalul de Pediatrie Pitești, cel mai mare spital de copii din Muntenia, a fost dotat recent cu două manechine medicale care imită copiii. Este vorba despre simulatoare de tip pediatric, portabile: unul pentru copil în vârstă de cinci ani și altul pentru nou-născut.
15:00
Mădălina Ghenea, cunoscutul fotomodel român în vârstă de 36 de ani, a ieșit public cu primele declarații referitoare la despărțirea de Grigor Dimitrov, jucătorul de tenis bulgar în vârstă de 32 de ani, ocupant al locului 10 în clasamentul ATP.
15:00
Numărul firmelor dizolvate a crescut cu aproape 15% în primul trimestru din acest an, până la 12.279, faţă de 10.709 în perioada similară a anului trecut, conform ONRC.
15:00
Osteoporoza este o boală progresivă în care oasele își pierd din densitate și devin fragile până la punctul de a se rupe, susține dr. Gabriel Ștefănescu, specialist în ortopedie-traumatologie. 80% din pacienții afectați de această boală sunt femei, susține medicul.
14:45
Campioana din Bundesliga va fi în prim-plan în această săptămână europeană.
14:45
După ce, luni, WTA a actualizat clasamentul, se poate constata că cea mai importantă urcare în clasament a unei tenismene române este cea a lui Jaqueline Cristian. Cu toate acestea, o altă sportivă din România este situată pe cel mai bun loc în primele 100.
Acum 12 ore
14:00
Un studiu arată că generația Z și generaţia Baby Boomers au păreri diferite despre când apare şi cum arată bătrâneţea. Potrivit rezultatelor, cei născuţi între 1946 şi 1964 sunt mai activi şi mai optimişti decât cei mult mai tineri decât ei.
14:00
Un bărbat a povestit cum s-a răzbunat pe o mamă care i-a blocat aleea, în timp ce își aștepta copilul să iasă de la școală. Acesta a făcut o postare anonimă, dar detaliată, pe Reddit, despre cum i-a cerut politicos să-și mute mașina, dar femeia a refuzat.
13:45
Compania Korea Hydro & Nuclear Power (KHNP), o firmă controlată de statul sud-coreean, a anunţat luni că a semnat un acord cu grupul canadian Candu Energy Inc.
13:00
Asociația Pro Infrastructura a actualizat monitorizarea independentă a proiectelor rutiere majore din Transilvania. Estimările cu privire la finalizarea lucrărilor sunt rezervate din cauza slabei mobilizări a UMB, compania care lucrează pe 49% din șantierele de infrastructură din țară.
13:00
Un tânăr a fost transportat la spital cu răni grave, în urma unui atac ce a avut loc într-o parcare din Bushmills, din districtul Antrim al Irlandei de Nord. El a fost găsit de localnici, la primele ore ale dimineții de duminică, răstignit de un gard.
12:30
Nocturia, termenul medical pentru nevoia de a urina în timpul nopții, este o afecțiune care apare, de obicei, la bărbații mai în vârstă, dar specialiştii spun că în ultima vreme ea a fost raportată şi la pacienţi mai tineri şi femei trecute de 40 de ani.
12:15
Rusia a anunţat luni că va organiza un exerciţiu militar care va include antrenamente pentru utilizarea armelor nucleare tactice, după ceea ce Ministerul Apărării spune că sunt ameninţări provocatoare din partea oficialilor occidentali, relatează Reuters.
12:15
În cea mai mare parte a lumii dezvoltate, unul dintre cele mai de încredere motoare ale creșterii economice se clatină.
12:00
Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a declarat că 100.000 de persoane din Rafah trebuie evacuate.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.