Peste 150 de oameni au murit din cauza inundațiilor și alunecărilor de teren din Tanzania

Jurnalul.ro, 26 aprilie 2024 01:10

Inundațiile și alunecările de teren din Tanzania au ucis peste 150 de oameni. Anunțul a fost făcut de premierul tanzanian Kassim Majaliwa. Zeci de mii de gospodării au fost afectate.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnalul.ro

Acum 5 minute
14:50
Medeea Marinescu, colega de scenă a legendarului actor Florin Piersic, a postat un mesaj pe Facebook, după ce acesta a suferit o intervenție chirurgicală. Actrița a explicat absența sa de reacții publice imediat după aflarea stării de sănătate a lui Piersic.
Acum 30 minute
14:30
Archie, fiul lui Harry și Meghan, împlinește cinci ani. Născut la Spitalul Portland din Londra în urmă cu 5 ani, Archie a fost descris de tatăl său, Prințul Harry, drept „absolut de neuitat".
Acum o oră
14:10
Pentru prima dată de când liderul Kim Jong Un a preluat puterea în 2011, nord-coreenilor li s-a cerut să depună jurăminte de loialitate de ziua sa de naștere, a declarat un institut de cercetare sud-coreean.
Acum 2 ore
13:50
Horoscop 7 mai 2024. Leii se bucură de o zi plină de imaginație, Fecioarele vor amâna deciziile importante, iar Vărsătorii vor avea parte de o zi aglomerată.
13:30
România încheie Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Rimini cu locul 4 la senioare și 8 la junioare, în finalele pe echipe.
13:10
Pasagerii din Gara de Nord pot afla acum informațiile necesare continuării călătoriei prin București, anunță Nicușor Dan.
Acum 4 ore
12:50
Doi ucraineni de 26 și 36 de ani, aflați de câteva zile pe munte, rătăciți și extenuați, sunt căutați de salvamontiștii maramureșeni.
12:30
După o răcire semnificativă a vremii, meteorologii prognozează chiar 28 de grade Celsius după data de 15 mai. Va ploua mult în zilele de 9 și 10 mai, conform prognozei meteo pentru următoarele două săptămâni.
12:10
Centrul Infotrafic anunță că este aglomerație pe Valea Prahovei, în a doua zi de Paști. Se va circula îngreunat pe parcursul întregii zile.
11:50
Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a insistat la sfârşitul săptămânii că "nicio presiune internaţională" nu va împiedica Israelul "să se apere", transmite AFP.
11:30
17 persoane au fost salvate, în ultimele 24 de ore, de salvamontişti.
11:10
Perioada post-Paște aduce o veste excelentă pentru două zodii: Fecioara și Săgetătorul. Potrivit astrologilor, aceste zodii se află în fața unei perioade favorabile pe plan financiar, deschizând ușa către oportunități care le pot aduce nu doar stabilitate, ci și împlinire materială.
Acum 6 ore
10:50
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat luni că va cere o concurenţă "echitabilă" cu China în cursul întâlnirii cu preşedintele Xi Jiping la Paris, notează AFP.
10:30
Fostul preşedinte republican Donald Trump şi-a intensificat acuzaţiile de instrumentare a justiţiei de către administraţia succesorului său democrat Joe Biden, comparând-o cu Gestapoul, poliţia politică a Germaniei naziste, au raportat duminică media americane, transmite AFP.
10:10
Un bărbat în vârstă de 20 de ani a fost găsit bătut în cuie de un gard, cu un cui în fiecare mână, într-o parcare din Bushmills, comitatul Antrim, Irlanda de Nord.
09:50
„Ți-ai permis să jignești românii creștini ortodocși care nu sunt ca tine, dar cred în Bunul Dumnezeu, participă la Sfânta Slujbă de Înviere, iau Lumină Sfântă pentru acasă și rostesc bucuroși și ”, îi transmite Cristian Popescu Piedone lui Nicușor Dan.
09:30
Whoopi Goldberg a povestit experiența sa traumatizantă din copilărie. Mama ei a suferit electroșocuri și a uitat cine sunt copiii ei.
09:10
Categorii astrologice unice pot fi o sursă de fascinație și mister pentru mulți. În acest sens, patru semne zodiacale ies în evidență pentru excentricitatea și particularitățile lor distincte. Berbecul, Taurul, Scorpionul și Vărsătorul sunt considerate a fi printre cele mai ciudate semne zodiacale, iar aceste caracteristici pot stârni curiozitatea și interesul celor din jur.
Acum 8 ore
08:50
Un cutremur de magnitudinea 2,8 s-a produs, luni, în zona seismică Vrancea, județul Buzău.
08:30
Naegleria fowleri, cunoscută și sub numele de „amiba mâncătoare de creier", poate ataca organismul chiar și prin spălături nazale cu apă nepotrivită. Această infecție rară, dar extrem de gravă, provoacă meningoencefalită amibiană primară (PAM), o afecțiune cu o rată de mortalitate de peste 95%.
08:10
Pediatrii de la Spitalul de Copii din Philadelphia au identificat o variantă genetică puternic asociată cu obezitatea la copii. Descoperirea, publicată în revista Cell Genomics, oferă noi perspective asupra cauzelor obezității infantile și deschide calea către posibile tratamente.
07:50
Paula Badosa spune că ea și Stefanos Tsitsipas nu mai formează o pereche. Cuplul din tenis s-a despărțit.
07:30
Ceață este semnalată pe drumurile din județele Suceava, Hunedoara și Harghita. Pe șoselele principale, respectiv autostrada A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Brașov, DN 1 Ploiești-Brașov și DN 7 Pitești-Sibiu, se circulă cu vizibilitate bună.
07:10
Cancelarul german Olaf Scholz a avertizat sâmbătă că "democraţia este ameninţată" de gesturi cum a fost atacul asupra eurodeputatului Matthias Ecke, agresat vineri seara la Dresda de necunoscuţi, relatează AFP.
Acum 12 ore
06:50
Numărul înmatriculărilor de persoane fizice şi juridice a scăzut în primele trei luni din 2024 cu 6,78%, comparativ cu perioada similară a anului 2023, totalizând 37.686 unităţi, din care 73,48%, respectiv 27.695, sunt societăţi cu răspundere limitată (SRL), conform datelor centralizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC)
06:30
Rumer Willis, una dintre fiicele actorului american Bruce Willis, a oferit noi informaţii legate de starea de sănătate a tatălui ei, diagnosticat cu demenţă în 2023, relatează sâmbătă contactmusic.com.
06:10
La aproape patru decenii de la colapsul Uniunii Sovietice, standardele de viaţă din ţările care au ieşit de pe orbita URSS pentru a se alătura Uniunii Europene urmează să le devanseze pe cele ale ţărilor din sudul blocului comunitar, transmite Bloomberg.
Acum 24 ore
00:10
Odată cu sosirea sărbătorii Pascale, românii se pregătesc pentru momente de bucurie în familie, dar și pentru o masă bogată și festivă. Cu toate acestea, excesele în alimentație pot aduce după sine neplăceri și chiar urgențe medicale. În acest sens, medicul Tudor Ciuhodaru a întocmit un ghid esențial pentru a evita complicațiile și a savura sărbătoarea în siguranță.
5 mai 2024
23:50
Atacurile rusești din duminica Paștelui ortodox au ucis o femeie îngropată sub dărâmături și au rănit 17 persoane în orașul ucrainean Harkov și în regiunea înconjurătoare, au declarat oficialii regionali.
23:30
Un incendiu s-a produs, duminică seara, la un spațiu comercial de pe Șoseaua Alexandriei, din sectorul 5 al Bucureștiului.
23:30
Un adolescent și o vârstnică au suferit atacuri de panică după un incendiu izbucnit două gospodării din localitatea Valea Moldovei, județul Suceava.
23:10
Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a invitat duminică pe conaţionalii săi, cu ocazia Paştelui ortodox, să se unească în rugăciune unii pentru alţii şi pentru soldaţii din prima linie a frontului, spunând că Dumnezeu - care are un "steag ucrainean pe umăr" - va face ca viaţa să învingă moartea, potrivit Reuters.
23:00
Doliu în Argentina. Cesar Luis Menotti, celebrul antrenor al Argentinei care a triumfat la prima sa Cupă Mondială în 1978, a murit.
22:50
„Suntem siguri că ne vom califica". Este promisiunea lui Kylian Mbappé cu două zile înainte de PSG-Dortmund.
22:30
Trei mașini au fost luate de viitură, duminică, într-o localitate din Prahova. Incidentul a avut loc în localitatea Vâlcănești, unde a crescut nivelul pârâului Sărata.
22:10
Videoclipurile manipulate sunt în centrul atenției pe măsură ce campania electorală se intensifică în India, clipurile false în care sunt implicați doi consilieri ai premierului Narendra Modi declanșând investigații ale poliției și arestarea unor lucrători ai partidului rival, Congresul.
21:50
Hidroelectrica, unul dintre cei mai importanți furnizori de energie electrică pe piața românească, anunță o creștere a prețului pentru o categorie specifică de consumatori.  Clienții care au contract la Hidroelectrica, societate la care statul este acționar majoritar, primesc în această perioadă propuneri de prelungire a contractelor.
21:30
Tribunalul București a decis să admită lista candidaţilor pentru Consiliul Local al Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti propusă de Partidul Umanist Social Liberal.
21:10
Horoscop 6-12 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Toate cele 12 semne zodiacale au parte de transformări şi provocări în săptămâna de după Paşte. Gemenii au numai reuşite, Scorpionii demarează o nouă acţiune.
20:50
Ministrul de Externe de la Varșovia, Radoslaw Sikorski, a declarat, în timpul unei vizite la Washington, că Polonia dorește "cele mai bune relații posibile cu America, indiferent cine se află la putere", potrivit unui raport publicat duminică de PAP, agenția poloneză de presă.
20:30
Aripa armată a Hamas a revendicat atacul de duminică asupra punctului de trecere a frontierei Kerem Shalom dintre Israel și Gaza.
20:10
Potrivit Dispeceratului Naţional Salvamont, două persoane au fost predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital.
19:50
Președintele francez Emmanuel Macron l-a îndemnat duminică pe premierul israelian Benjamin Netanyahu să ajungă la un acord în negocierile cu gruparea militantă palestiniană Hamas privind încetarea focului în războiul din Gaza.
19:50
Bernard Hill, actor cunoscut pentru rolurile sale din filme precum Titanic și Stăpânul inelelor, a murit la vârsta de 79 de ani.
19:10
Președintele Chinei, Xi Jinping, va vizita Europa săptămâna viitoare, pentru prima dată în ultimii cinci ani, într-un turneu care va include Franța, Ungaria și Serbia.
18:30
Premierul Benjamin Netanyahu și-a înăsprit discursul de respingere a condițiilor puse de Hamas pentru încetarea războiului din Gaza, afirmând, duminică, că acceptarea lor ar menține gruparea palestiniană la putere și ar reprezenta o amenințare pentru Israel.
18:10
Poliția australiană a anunțat duminică faptul că a împușcat mortal un băiat după ce acesta a înjunghiat un bărbat în capitala Australiei de Vest, Perth, într-un atac despre care autoritățile au spus că ar avea indicii de terorism, relatează Reuters.
17:50
Președintele francez Emmanuel Macron îl va îndemna probabil pe președintele chinez Xi Jinping, care sosește duminică într-o vizită la Paris, să reducă dezechilibrele comerciale și să își folosească influența pe care o are asupra Rusiei în legătură cu războiul din Ucraina.
17:30
Un bărbat a murit și o femeie a fost rănită, duminică, în urma unui accident în care au fost implicate o mașină și o motocicletă în municipiul Galați.
17:10
Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, a fost inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024, revistă care este disponibilă la toate punctele de difuzare a presei și online, pe site-ul www.edituradecarte.ro, începând cu 26 aprilie 2024.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.