De ce nu acceptǎ Piedone oferta lui Ciolacu

Adevarul (Romania), 26 aprilie 2024 06:15

PSD, prin vocea lui Marcel Ciolacu, i-a cerut indirect lui Cristian Popescu Piedone sǎ se retragǎ din cursa pentru Primǎria Capitalei, pentru a-i lǎsa cale liberǎ Gabrielei Firea. Public, edilul de la Sectorul 5 refuzǎ, însǎ partidul din care face parte – PUSL – își joacǎ şansele în politica internǎ

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 30 minute
17:00
Un mare retailer din Polonia are de gând să deschidă o rețea de 200 de magazine în România, unde se vor face și angajări masive în mai multe orașe din țară.
17:00
Gestul unui antreprenor din Italia a stârnit, la moartea sa, un val de emoție în întreaga regiune Friuli-Venezia Giulia. Piero Pittaro și-a lăsat întreaga afacere drept moștenire angajaților, scrie rotalianul.com.
16:15
Industria rusească de petrol şi gaze a fost crucială pentru finanţarea invaziei din Ucraina, oferind Kremlinului fondurile de care are nevoie pentru a continua să lupte.
16:15
Forțele aeriene americane au efectuat joi un zbor de testare istoric al avionului său de război autonom X-62A VISTA cu inteligență artificială.
Acum o oră
17:15
Orașul Brezoi de pe Valea Lotrului (Vâlcea), devenit faimos grație unui fenomen muzical mai puțin obișnuit în România și recunoscut ca destinație turistică, va găzdui și în vara 2024 nu mai puțin de cinci festivaluri.
16:00
Prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) pentru perioada 6 - 19 mai 2024 arată că vremea se va răci în majoritatea regiunilor, în următoarele zile. De la jumătatea lunii, situația se schimbă, termometrele urmând să indice până 28 de grade.
16:00
Grecul Kostantinos Passaris, considerat cel mai periculos deținut din România, a fost transferat recent, în aprilie 2024, de la Penitenciarul Arad la cel din Craiova. Acesta a fost mutat cu măsuri speciale de securitate.
16:00
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române a semnalat luni, 6 mai, aglomerație pe sensul de coborâre al DN 1 către Ploiești, între stațiunile Predeal și Bușteni, dar și între localitățile Comarnic și Breaza.
15:45
Activitatea economică în zona euro a înregistrat în aprilie cel mai rapid ritm de creştere din ultimul an, avansul din sectorul serviciilor compensând declinul din industrie.
Acum 2 ore
15:15
15:15
Weekend plin pentru poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa (BCCO) şi procurorii DIICOT, care au depistat mai mulţi traficanţi de droguri în staţiunea Mamaia. Cinci dintre aceştia sunt cetăţeni străini.
15:15
Spitalul de Pediatrie Pitești, cel mai mare spital de copii din Muntenia, a fost dotat recent cu două manechine medicale care imită copiii. Este vorba despre simulatoare de tip pediatric, portabile: unul pentru copil în vârstă de cinci ani și altul pentru nou-născut.
15:00
Mădălina Ghenea, cunoscutul fotomodel român în vârstă de 36 de ani, a ieșit public cu primele declarații referitoare la despărțirea de Grigor Dimitrov, jucătorul de tenis bulgar în vârstă de 32 de ani, ocupant al locului 10 în clasamentul ATP.
15:00
Numărul firmelor dizolvate a crescut cu aproape 15% în primul trimestru din acest an, până la 12.279, faţă de 10.709 în perioada similară a anului trecut, conform ONRC.
15:00
Osteoporoza este o boală progresivă în care oasele își pierd din densitate și devin fragile până la punctul de a se rupe, susține dr. Gabriel Ștefănescu, specialist în ortopedie-traumatologie. 80% din pacienții afectați de această boală sunt femei, susține medicul.
14:45
Campioana din Bundesliga va fi în prim-plan în această săptămână europeană.
14:45
După ce, luni, WTA a actualizat clasamentul, se poate constata că cea mai importantă urcare în clasament a unei tenismene române este cea a lui Jaqueline Cristian. Cu toate acestea, o altă sportivă din România este situată pe cel mai bun loc în primele 100.
Acum 4 ore
14:00
Un studiu arată că generația Z și generaţia Baby Boomers au păreri diferite despre când apare şi cum arată bătrâneţea. Potrivit rezultatelor, cei născuţi între 1946 şi 1964 sunt mai activi şi mai optimişti decât cei mult mai tineri decât ei.
14:00
Un bărbat a povestit cum s-a răzbunat pe o mamă care i-a blocat aleea, în timp ce își aștepta copilul să iasă de la școală. Acesta a făcut o postare anonimă, dar detaliată, pe Reddit, despre cum i-a cerut politicos să-și mute mașina, dar femeia a refuzat.
13:45
Compania Korea Hydro & Nuclear Power (KHNP), o firmă controlată de statul sud-coreean, a anunţat luni că a semnat un acord cu grupul canadian Candu Energy Inc.
13:00
Asociația Pro Infrastructura a actualizat monitorizarea independentă a proiectelor rutiere majore din Transilvania. Estimările cu privire la finalizarea lucrărilor sunt rezervate din cauza slabei mobilizări a UMB, compania care lucrează pe 49% din șantierele de infrastructură din țară.
13:00
Un tânăr a fost transportat la spital cu răni grave, în urma unui atac ce a avut loc într-o parcare din Bushmills, din districtul Antrim al Irlandei de Nord. El a fost găsit de localnici, la primele ore ale dimineții de duminică, răstignit de un gard.
Acum 6 ore
12:30
Nocturia, termenul medical pentru nevoia de a urina în timpul nopții, este o afecțiune care apare, de obicei, la bărbații mai în vârstă, dar specialiştii spun că în ultima vreme ea a fost raportată şi la pacienţi mai tineri şi femei trecute de 40 de ani.
12:15
Rusia a anunţat luni că va organiza un exerciţiu militar care va include antrenamente pentru utilizarea armelor nucleare tactice, după ceea ce Ministerul Apărării spune că sunt ameninţări provocatoare din partea oficialilor occidentali, relatează Reuters.
12:15
În cea mai mare parte a lumii dezvoltate, unul dintre cele mai de încredere motoare ale creșterii economice se clatină.
12:00
Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a declarat că 100.000 de persoane din Rafah trebuie evacuate.
12:00
Şeful serviciilor de informaţii americane, William Burns, s-a deplasat la Doha să se întâlnească cu premierul Qatarului pentru a discuta despre negocieri indirecte între Israel şi Hamas, a declarat duminică pentru AFP o sursă apropiată discuţiilor.
12:00
Executivul european propune ca portalul Vocea Europei să fie adăugat pe listă la viitoarea a 14-a rundă de sancțiuni ale UE împotriva Rusiei, a declarat vicepreședintele Comisiei Europene, Vera Jourova, la 5 mai.
12:00
11:45
Brutarii parizieni și-au redobândit titlul în fața rivalilor din Italia, la cea mai lungă baghetă din lume. În anul 2019, italienii au copt o baghetă lungă de aproape 133 de metri, cu care doborâseră recordul mondial.
11:30
Occidentul ar trebui să caute un armistițiu în războiul pe scară largă al Rusiei din Ucraina, a declarat ministrul italian al Apărării, Guido Crosetto, într-un interviu pentru ziarul Il Messaggero, publicat pe 6 mai.
11:30
11:30
Argumentele pentru o reducere a dobânzii Băncii Centrale Europene în luna iunie sunt din ce în ce mai puternice, deoarece inflația din sectorul serviciilor începe în sfârșit să se relaxeze.
11:15
11:15
Agenții Rusiei se pregătesc să declanșeze o campanie de "atentate. incendieri și atacuri asupra infrastructurii", potrivit serviciilor de informații europene .
11:00
O nouă modă de înșelăciune la telefon este folosirea unei clone de voce, generată de inteligența artificială, care se prezintă drept o persoană cunoscută. Scopul unei astfel de escrocherii este de a-ți goli conturile bancare.
11:00
Președintele Klaus Iohannis a plecat luni dimineață într-o călătorie în SUA, la bordul unui avion privat de lux, cu care a mers anul trecut în Emiratele Arabe și în turneul din Africa, dar și în aprilie 2024 în Coreea de Sud, potrivit Boarding Pass.
11:00
CE a avertizat trei producători de vehicule electrice (EV) din China că nu au pus la dispoziţie suficiente informaţii pentru investigaţia sa anti-subvenţii, au declarat surse anonime.
10:45
Minimum trei sferturi din comerţul mondial (75%) are loc prin canale de vânzări indirecte, însă numai o treime dintre companii le valorifică adecvat, arată un studiu de specialitate.
10:45
Născut la Londra, Archie îşi sărbătoreşte împlinirea celor cinci ani în California, acolo unde Prințul Harry și Meghan Markle s-au stabilit după cinci luni de la naşterea primului lor copil.
10:45
TikTok va readuce milioane de melodii pe platformă după ce a rezolvat o dispută cu Universal Music Group privind drepturile de autor.
10:45
Acum 8 ore
10:30
Mai multe localități din țară s-au aflat în Duminica Paștelui, 5 mai 2024, sub avertizare de Cod Portocaliu de descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină. Ravagii au fost în Arad și Hunedoara.
10:15
Săptămâna Luminată este cea care urmează după Învierea lui Iisus Hristos. În tradiția greacă se mai numește și Săptămâna reînnoită, deoarece întreaga creație renaște. În popor există credinţa că în Săptămâna Luminată Raiul se deschide tuturor.
10:15
Vremea capricioasă de la începutul lunii mai a creat probleme serioase în mai multe regiuni ale țării. Meteorologii au emis 35 de avertizări de vreme severă. Șase dintre aceste avertizări au fost de cod portocaliu, semnalând fenomene meteorologice extreme: averse torențiale și grindină.
10:00
Luni, oficiali locali au anunţat că un atac rus cu drone a afectat temporar alimentarea cu energie a unor zone din regiunea nord-estică Sumî.
09:30
Comisia Europeană și autoritățile UE pentru protecția consumatorilor au demarat o investigaţie în ceea ce priveşte 20 de companii aeriene, printre care şi Wizz Air.
09:15
Fostul președinte republican, Donald Trump, și-a intensificat atacurile asupra administrației succesorului său democrat, Joe Biden, acuzând-o de manipularea justiției în mod similar cu Gestapoul, poliția politică a Germaniei naziste, au raportat media americane duminică, potrivit AFP.
09:00
Într-un atac cu rachete, lansat duminică de aripa armată a Hamas spre principalul punct de trecere a frontierei pentru ajutorul umanitar din Israel spre Fâşia Gaza, au fost ucişi trei soldaţi israelieni.
Acum 12 ore
08:30
Informaţia este adusă de prestigiosul Financial Times, având ca sursă servicii de informaţii din Europa.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.