Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi pentru a avea parte de sănătate și belșug tot anul

Antena3, 5 mai 2024 12:10

În prima zi de Paște, românii din mai multe zone ale țării respectă o serie de tradiţii și obiceiuri, unele fiind moștenite din generație în generație.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Antena3

Acum 5 minute
20:10
Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, despre o plantă care are extrem de multe beneficii pentru sănătatea noastră.
Acum 15 minute
20:00
Lucian Bode a fost prezent la evenimentul de lansare a candidaților PNL din Cluj, unde a declarat că liberalii vor apăra mereu cota unică, Pilonul ll de pensii, capitatul românesc și antreprenorii.
20:00
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a reiterat obiectivele unei guvernări care se concentrează pe binele cetăţenilor.
Acum 30 minute
19:50
Un bărbat, angajat al unei firme de exploatare a lemnului, a fost reținut de polițiști după că a încercat să păcălească aplicația informatică SUMAL 2.0 – Inspectorul Pădurii.
19:50
Emil Boc a declarat, la evenimentul de lansare a candidaților PNL din Cluj, că întotdeauna la Cluj s-a înțeles că cea mai bună politică este politica rezolvării problemelor oamenilor.
Acum o oră
19:40
Au început lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă de la Cluj. Acesta se va întinde pe şapte hectare şi va fi în comuna Floreşti. Aceste lucrări ar trebui să fie gata în cel mult patru ani şi tot atunci să fie inaugurat şi noul spital. Primarul Clujului, Emil Boc, i-a învăţaţ pe Alexandru Rafila şi Nicolae Ciucă să dea cu sapa la începerea lucrărilor.
19:40
Numerologul Mihai Voropchievici a dezvăluit, în emisiunea Adevăruri ascunse, în cadrul unui horoscop inedit, zodiile care atrag cel mai mult ghinionul.
19:20
Nicolae Ciucă a participat la lansarea candidaților PNL din Cluj. Acesta a precizat ca a mers la Cluj pentru a învăța și a precizat că în partid poate exista o formulă către administraţiile care nu au reuşit să performeze la acest nivel. ”Dacă vrei să fii util, ia modelul Alin Tișe - Boc Emil!”, a spus Ciucă.
19:20
Un cuplu se află într-un scandal uriaș cu vecina lor, despre care spun că le-a făcut ”viața un iad timp de 23 de ani”.
Acum 2 ore
19:10
Atacatorul premierului împușcat Robert Fico a fost arestat pentru tentativă de omor, după ce a fost audiat timp de trei ore. În faţa magistraților, individul a solicitat o măsură mai blândă şi şi-a motivat gestul extrem.
19:10
Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, beneficiile dormitului separat în relaţie.
18:40
Un candidat la Primăria Sibiu a fost obligat de BEC să șteargă de pe conturile sale de socializare un clip video.
18:40
Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Sunt mulţi nativi care dau lovitura zilele acestea. Printrei ei, Berbecii, Gemenii, Balanţele şi Peştii care par favoriţii sorţii.
Acum 4 ore
18:10
În ediţia de astăzi a emisiunii Adevăruri ascunse, bioenergoterapeutul Lidia Fecioru şi numerologul Mihai Voropchievici au vorbit despre cum afectează relaţie dormitul separat, dar şi despre zodiile cu ghinion.
18:00
Țările europene care au frontieră comună cu Ucraina sau Rusia sunt tot mai îngrijorate din cauza războiului.
18:00
Este anchetă la Poliţia de Frontieră Galați, acolo unde s-a descoperit că un şef este implicat într-un scandal în care apare o adolescentă de 14 ani.
17:40
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare nowcasting de Cod Galben de grindină și intensificări ale vântului în mai multe localități din ţară.
17:10
Mai multe cafenele din ţară au început să le interzică clienților folosirea laptopului în timpul weekend-ului.
17:00
Un tânăr afacerist român a murit într-un accident stupid în Germania. Lucra la mașina ridicată pe cric, mașină care a căzut și l-a strivit.
16:50
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a mers în piata din Drăgănești-Olt pentru a-l susţine pe candidatul PSD la Primărie, Viorel Nădescu.
Acum 6 ore
15:30
Trei cetăţeni români sunt prinşi în mijlocul violenţelor din Noua Caledonie, anunţă Ministerul român de Externe, care precizează că menţine în permanenţă legătura cu aceştia.
15:20
O bonă care avea grijă de un copil de un an şi două luni din Bucureşti a fost reţinută pentru lovire şi alte violenţe. A fost filmată de mama copilului cu o cameră pusă pe o jucărie, în timp ce îl agresa pe băieţel în repetate rânduri. 
15:10
Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028.
15:10
Horoscop 19 mai 2024. Taurilor le dau bătăi de cap sentimentele intense, iar Vărsătorii își lărgesc orizonturile.
15:00
Candidatul PNL la Primăria Bucureşti, Sebastian Burduja, contestă contractul de mentenanţă al PMB pentru Arena Naţională, pe care îl numeşte un tun.
14:50
Pizza și sucurile devin ilegale, dacă sunt vândute la mai puțin de 500 de metri de școli, grădinițe, licee, cluburi sportive pentru școlari.
14:30
Prezent la Conferința SYMECH 2024 la Universitatea Constantin Brâncuși, prof. univ. dr. ing. Fănel Iacobescu, președinte RENAR, singurul organism de acreditare recunoscut le nivel european, a prezentat mai multe teme de interes pentru consumatorii români. Laboratoarele acreditate RENAR verifică și monitorizează permanent siguranța calității apei și a combustibililor.
Acum 8 ore
14:10
Peste 2.000 de oameni au stat cu orele în picioare la Mânăstirea Pantocrator pentru a se ruga la moaştele Sf. Ioan Rusul, aduse pentru prima dată în ţara noastră, de pe Muntele Athos. 
14:10
Lavinia Goste şi Marius Zorilă au fost invitaţii lui Ştefan Lungu în ediţia din acest weekend. Muzica și voia bună au răsunat în bucătăria gazdei emisiunii.
14:00
Dacă unii dintre noi încă visăm la vacanță, în însorita insulă Creta s-a instalat deja atmosfera estivală. Mii de turiști se bucură de farmecul Greciei, iar numărul zborurilor a crescut cu peste 8%, față de anul trecut.
13:30
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a mulţumit colegilor social-democraţi din Bacău, pentru banii obţinuţi din PNRR pentru finalizarea Pavilionului Municipal de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău.
13:20
Traficul tramvaielor este restricționat pe ambele sensuri, după ce o mașină a lovit tramvaiul 19, iar din impact a fost proiectată în linia tramvaiului 40, la intersecția dintre bulevardul 1 Decembrie cu strada Șerban Ghiță, în Bucureşti.
12:50
Clujul este în top 10 orașe din Europa, a spus președintele PNL, Nicolae Ciucă, adaugând că în 2030 România are posibilitatea să ajungă cu PIB-ul pe cap de locuitori raportat la puterea de cumpărare la 90% din media europeană.
12:30
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România. Vor fi ploi şi furtuni în următoarele ore, după temperaturile de vară. 
Acum 12 ore
12:10
Gemul de căpșuni se prepară ușor în casă, însă gospodinele trebuie să țină cont de anumite reguli, dacă vor să obțină o compoziție perfectă.
11:40
Este alertă în Marea Neagră, după ce o navă cu 11 persoane la bord s-a scufundat. A fost demarată deja o amplă operațiune de salvare. 
11:10
România se află în topul ţărilor cu cea mai mare inflaţie din Uniunea Europeană. 
10:50
Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a semnat contracte de finanţare de peste 28 de milioane de lei pentru insalarea de panouri fotovoltaice pentru consumul propriu al entităţilor publice.
10:40
Parlamentul European s-a luptat pentru tineri şi a schimbat perspectiva absolvenţilor pentru piaţa muncii, spune europarlamentarul Victor Negrescu.
10:20
Actualul Parlament European a schimbat perspectiva tinerilor absolvenţi pentru piaţa muncii. Au fost deshise mai multe oportunităţi pentru aceştia, indiferent de ţara de unde provin. 
10:10
Un român are o plantaţie unică la noi în ţară, în Transilvania, unde cultivă cu succes o plantă din străinătate.
10:00
O fostă profesoară de Limba Germană s-a hotărât că vrea să ofere mai mult. După ani buni în care a oferit ce a avut mai bun în sistemul public de învățământ, Manuela Meleandră, s-a hotărât să accepte și ea ce avea să îi ofere viața: șansa de a se dezvolta și de a ajunge la cât mai mulți oameni pentru a le împărtăși cunoștințele ei.
09:50
Terenurile Elenei Udrea din nordul capitalei sunt licitate la jumătate din preț, după ce ANAF a încercat să recupereze prejudiciul din dosarul Gala Bute. Încă din anul 2018 ANAF încearcă să recupereze cei peste 8 milioane de lei prejudiciaţi.
09:40
Primarul Vergil Chițac, care candidează pentru un nou mandat din partea PNL la Primăria Constanța, a anunțat publicarea documentației de licitație pentru construcția Spitalului Municipal cu dublă specializare, Oncologie și Cardiologie.
09:10
Micii fermieri vor fi nevoiţi să plătească o nouă taxă de la 1 iulie. 
09:10
Un accident grav s-a produs între două autoturisme pe DN 22, între Tulcea și Constanța. Opt persoane au fost implicate în accident, printre acestea, trei minori și cinci adulți.
09:00
Val de tragedii pe şoselele din ţară. În România, peste 1.600 de oameni mor anual din cauza accidentelor rutiere. 
08:10
Evaluarea Națională de la clasa a IV-a începe pe 21 mai, cu proba scrisă la Limba română.
Acum 24 ore
00:10
Război în Ucraina, ziua 815. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat legea privind recrutarea condamnaților în armată. Actul normativ va permite creșterea bazei de recrutare pentru armată. De asemenea, Zelenski a semnat legea prin care crește amenda pentru cei care fug de serviciul militar.
00:10
Daniel Baciu anunță schimbări majore în ceea ce privește taloanele de pensie dar și biletele de tratament pentru toți pensionarii aflați în plată.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.