Situație alarmantă în Armată: jumătate dintre posturile de ofițeri sunt libere

Adevarul (Romania), 23 aprilie 2024 23:30

La capitolul personal, Armata României este într-o situație dezastruoasă, cu doar jumătate dintre posturile de ofițeri ocupate, iar la subofițeri și soldați, circa un sfert sunt libere.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 15 minute
23:45
Un număr de aproape 2.000 de persoane, în principal membri ai comunităţii tibetane din Franţa, s-au adunat duminică la Paris pentru a denunţa vizita oficială a președintelui chinez în Franța, „ţara drepturilor omului” care primeşte „un dictator”
Acum o oră
23:00
Biserica de lemn „Sfântul Arhanghel Mihail” este cea mai veche biserică ortodoxă din Târgu Mureș. Faima nu i se datorează doar vechimii, ci și poetului Mihai Eminescu care, timp de o noapte, s-a adăpostit în pridvorul lăcașului
Acum 2 ore
22:30
Jantele din aliaj reprezintă o alegere foarte bună dacă vrei să te bucuri de un echilibru între performanță, costuri, estetică și consum. Dar pentru a le prelungi durata de viața trebuie să le acorzi o îngrijire periodică
22:15
„În drum spre cea mai veche biserică ortodoxă din piatră” este titlul unuia dintre cele mai recente vloguri de turism realizate de Micaela Gomez, o argentiniancă stabilită în România. Tânăra își filmează excursiile și postează clipurile pe contul de Youtube „Donde nos despertamos hoy?”
22:15
Inundații catastrofale au lovit, duminică seara, județul Prahova. Trei mașini au fost luate de o viitură care s-a format pe pârâul Sărata, în localitatea Vâlcănești. Meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu de averse torențiale și grindină pentru întreaga zonă.
Acum 4 ore
21:45
Pachetul de ajutor militar american în valoare de aproape 61 de miliarde de dolari este un colac de salvare pentru Ucraina, dar nu este o soluție pe termen lung. Ucraina are nevoie de o strategie mai cuprinzătoare dacă vrea să se asigure că Rusia nu câștigă războiul.
21:45
Andreea Marin a avut o reacție neașteptată la întrebările jurnaliștilor despre viața intimă a fiicei sale, Violeta Bănică. Aflată la un eveniment monden, fosta prezentatoare a fost abordată cu privire la posibila prezență a iubitului Violetei la masa de Paște.
21:15
Horoscopul zilei de luni, 6 mai, arată că nativii unei zodii încep săptămâna cu norocul de partea lor. Lorina, astrologul Click!, are predicții complete pentru toate cele 12 semne zodiacale.
21:15
Acționarul giuleștenilor a declarat public că așteaptă răspunsul săptămâna viitoare.
20:45
Președintele Chinei, Xi Jinping, a sosit la Paris duminică, unde a fost întâmpinat de prim-ministrul francez, Gabriel Attal. Președintele chinez urmează să poarte discuții cu Emmanuel Macron despre relațiile comerciale și soluționarea conflictului din Ucraina.
20:15
Echipa României a reușit o performanță notabilă la Campionatele Europene feminine de gimnastică artistică pentru senioare de la Rimini, Italia.
20:00
Papa Francisc a invocat bucuria şi pacea într-un mesaj transmis credincioşilor care sărbătoresc Paştele duminica aceasta.
Acum 6 ore
19:15
Actorul Bernard Hill, cunoscut în special pentru rolurile din Titanic și Stăpânul Inelelor a murit la vârsta de 79 de ani. El a jucat în rolul Căpitanului Edward Smith, în filmul câștigător al Oscarului din 1997 și pe Regele Théoden, din Stăpânul Inelelor.
18:30
Premieră nefastă pentru sistemul medical clujean: un pacient a fost transferat cu elicopterul la Spitalul Județean de Urgență Suceava. Spitalul Județean de Urgență Cluj nu a putut efectua o operație de extragere a cheagului de sânge de la nivelul vasului cerebral afectat
18:30
A doua zi de Paște este rezervată în general petrecerilor. Sătenii de demult sărbătoreau în această zi, când era deja permis dansul și voia bună, după cele șapte săptămâni de post. Tot în această zi au loc sărbătorile tradiționale care îl sărbătoresc pe cel mai harnic gospodar din sat.
18:15
Petrolul Ploiești a marcat o victorie importantă împotriva echipei Oțelul Galați. Scorul a fost de 2-1, într-o partidă tensionată desfășurată duminică, pe teren propriu, în cadrul etapei a opta a fazei play-out a Superligii de fotbal.
Acum 8 ore
17:45
Daniel Funeriu, fost ministrul al Educației, a stârnit o controversă afirmând că în acest moment, cu același efort, poți trăi mai bine în România sau Republica Moldova decât la vest de Budapesta. Fostul ministru trăiește în Franța.Economic, intelectual, cultural și, o să râdeți... medical.
17:30
Accident mortal pe Faleza Dunării din Galați. Un motociclist și-a pierdut viața, după ce motocicleta pe care o conducea a intrat în coliziune cu o mașină. Motociclistul care a decedat era polițist la trupele speciale ale IPJ Galați și se afla în timpul liber
17:30
Ar trebui să ne intereseze? Poate că da. Am niște argumente în acest sens. Toate legate de speranța mea că, la un moment dat, vom deveni și noi nu numai statul clientelar, supus și fricos care perpetuează tradiția fanariotă și are ca punct focal maximal la orizont vârful papucului sultanului.
17:30
În anul 2013, președintele Rusiei și fostul prim-ministru italian au fost împreună într-o vacanță. Vladimir Putin ar fi făcut atunci un gest de neimaginat în fața lui Silvio Berlusconi, pe care un fost senator din partidul său și-l amintește și acum.
16:30
Povestea hackerul notoriu Julius Kivimäki, cunoscut și sub pseudonimul Zeekill, a captivat atenția întregii Europe. Încă de la vârsta adolescenței a intrat în lumina reflectoarelor ca membru al unei rețele de hackeri.
16:30
Candidatul PNL la Primăria Valea Mare din județul Olt a vrut să le transmită alegătorilor un mesaj în noaptea de Înviere, doar că a încurcat sărbătorile. Dan Gheorghe a vorbit în discursul său despre momentul biruinței binelui asupra răului și despre Nașterea lui Iisus Christos.
16:00
În Duminica Paștelui, arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos, a mers în vizită în celulele Penitenciarului Galați, pentru a le aduce tuturor bucuria Învierii, a-i binecuvânta, a ciocni cu aceştia ouă roşii şi pentru a le oferi daruri pascale
16:00
Coroana reginei Maria a ajuns la Iași, unde va fi expusă la Muzeul Regina Maria. Mascații Jandarmeriei au asigurat paza coroanei care valorează milioane de euro
Acum 12 ore
15:30
Doar ruinele unei biserici mai sunt vizibile în imagini aeriene din satul Curpenii Silvașului din Hunedoara, părăsit în anii ’70. Așezarea izolată a fost înghițită de pădure
15:30
Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a îndemnat duminică pe conaţionalii săi, cu ocazia Paştelui ortodox, să se unească în rugăciune, spunând că Dumnezeu are un „steag ucrainean pe umăr” și va face ca viaţa să învingă moartea, potrivit Reuters.
15:15
Rumer Willis, una dintre fiicele actorului american Bruce Willis, a oferit noi informaţii legate de starea de sănătate a tatălui ei, diagnosticat cu demenţă în 2023.
15:00
O maşină care circula cu viteză mare s-a izbit sâmbătă de unul din grilajele din perimetrul de securitate din jurul Casei Albe la Washington, iar şoferul a murit, fără ca incidentul să fi constituit o ameninţare pentru securitate, au anunţat serviciile secrete americane.
15:00
Accident grav în prima zi de Paști, în județul Brăila. Două persoane de 32 și 41 de ani au murit, după ce mașina în care se aflau s-a izbit violent de un copac. Bărbatul aflat la volan avea permisul anulat.
15:00
Armata rusă a afirmat duminică că a cucerit o nouă localitate în estul Ucrainei, Oceretino, nou semn al presiunii forţelor Moscovei asupra armatei ucrainene, relatează France Presse şi Reuters
14:30
Imaginile publicate săptămâna aceasta de cancan.ro în care Cabral apare distrându-se într-un club de fițe din Mamaia Nord, de 1 mai, îl arată pe prezentator părăsind localul împreună cu două brunete.
14:00
Premierul Marcel Ciolacu i-a îndemnat pe români să privească cu încredere spre viitor într-un mesaj video publicat pe pagina sa de Facebook.
14:00
Cancelarul austriac Karl Nehammer vrea efectuarea de teste ADN în cazul rudelor persoanelor care beneficiază de statut de refugiat în Austria pentru a reduce afluxul de imigranţi în ţară.
14:00
Experții au descifrat noi mesaje politice în noua melodie de propagandă, lansată luna trecută de liderul suprem nord-coreean Kim jong-un. Intitulată „Tatăl Prietenos”, cântecul pop a devenit un hit pe platforma TikTok.
14:00
Credința e folosită azi pentru a alimenta ura față de celălalt și războaie nimicitoare. În poate cea mai frumoasă Pastorală de Paște de anul acesta, ÎPS Andrei vorbește despre dragostea adevărată a creștinilor, „dragostea care nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește.”
13:00
Peste un milion de persoane s-au înghesuit sâmbătă pe plaja Copacabana din Brazilia pentru un concert gratuit al Madonnei, înfruntând temperaturile ridicate pentru a asista la finalul turneului său mondial „Celebration”.
13:00
Noi imagini surprinse pe cel mai dificil tronson al Autostrăzii Sibiu-Pitești, lotul montan Boița-Cornetu, arată că deja s-au început lucrările pentru drumurile tehnologice
12:30
Incident periculos înregistrat astăzi în stațiunea Mamaia, unde un tânăr dezbrăcat a vandalizat un autobuz, fiind încătușat în cele din urmă de polițiști.
12:30
Nu toate grăsimile sunt la fel. În ciuda faptului că sună contraintuitiv, consumul de grăsimi nu îngrașă neapărat. Cheia pentru a include grăsimile într-o dietă sănătoasă este diferențierea grăsimilor considerate sănătoase de cele nesănătoase.
12:15
O fostă profesoară de religie din Craiova spune că a rămas cu un gust amar după ce a participat la slujba de înviere. A ales să meargă la Catedrala Sfântu Dumitru din centrul orașului unde erau adunați mii de oameni. Discret, femeia a ascultat ce discutau creștinii în timp ce așteptau să ia lumină.
11:45
Sanctuarul Cățeilor este locul special creat la Adăpostul „Ajutați-l pe Lăbuș“ din Galați pentru cățeii accidentați, abandonați și cu șanse extrem de mici de adopție. Nevoile lor sunt cu mai mari decât ale câinilor sănătosi, susține administratorul adăpostului
11:30
Imaginile au fost filmate de un „vamaiot” în dimineața de 3 mai 2024, după petrecerile din prima parte a minivacanței la care au participat mii de tineri.
11:30
Forţele ucrainene au doborât sâmbătă un bombardier rus Su-25 deasupra regiunii Doneţk din estul Ucrainei, a anunțat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în discursul său nocturn zilnic, citat de Reuters.
11:15
Preşedintele rus Vladimir Putin şi zeci de credincioşi din Moscova au participat sâmbătă seara la slujba de Înviere, oficiată de capul Bisericii Ortodoxe din Rusia, patriarhul Kirill, un susţinător fervent al liderului rus şi al războiului său în Ucraina, relatează Reuters, citată de Agerpres.
11:15
Cel mai puternic utilaj agricol din lume a ajuns la o fermă din Vestul României. „Gigantul”, cum este numit, are 1.100 cai putere și poate fi folosit la toate lucrările agrare.
11:00
Președintele Senatului României, Nicolae Ciucă a subliniat în cadrul unui mesaj transmis cu ocazia Sărbătorilor Pascale că „învățămintele creștine ne amintesc că împreună putem să depășim greutățile vieții și ne dau speranță într-un viitor mai bun”
Acum 24 ore
10:45
Din moș-strămoși în zilele de Paște au fost tradiții, iar unele dintre ele se păstrează și în ziua de astăzi. Fiecare regiune a țării și în unele zone fiecare comună era cu obiceiul ei
10:45
Peste opt mii de credincioși au participat în noaptea de sâmbătă spre duminică la slujba de Înviere oficiată și în acest an de Înaltpreasfințitul (ÎPS) Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, în fața Catedralei Arhiepiscopale „Înălțarea Domnului”
10:45
Paște inedit pe Dunăre. Din Portul Galați, sunt croaziere de agrement cu nava de pasageri „Camelia”, construită recent de Consiliul Județean cu fonduri UE. Pe parcursul zilei, vasul va face trei curse și va plimba turiștii până la podul peste Dunăre și Insula Cailor
10:45
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.