Emoţie şi dramatism în concertul de ARII CELEBRE susţinut de tenorul Ştefan von Korch, baritonul Lucian Petrean şi pianistul Alexandru Petrovici la Sala Dalles

Jurnalul.ro, 24 aprilie 2024 00:50

Emoţia a fost cuvântul cheie pentru concertul de Arii celebre, pe care tenorul Ştefan von Korch, baritonul Lucian Petrean si pianistul Alexandru Petrovici l-au dăruit celor prezenţi pe 19 Aprilie la Sala Dalles.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnalul.ro

Acum o oră
00:10
Odată cu sosirea sărbătorii Pascale, românii se pregătesc pentru momente de bucurie în familie, dar și pentru o masă bogată și festivă. Cu toate acestea, excesele în alimentație pot aduce după sine neplăceri și chiar urgențe medicale. În acest sens, medicul Tudor Ciuhodaru a întocmit un ghid esențial pentru a evita complicațiile și a savura sărbătoarea în siguranță.
5 mai 2024
23:50
Atacurile rusești din duminica Paștelui ortodox au ucis o femeie îngropată sub dărâmături și au rănit 17 persoane în orașul ucrainean Harkov și în regiunea înconjurătoare, au declarat oficialii regionali.
Acum 2 ore
23:30
Un incendiu s-a produs, duminică seara, la un spațiu comercial de pe Șoseaua Alexandriei, din sectorul 5 al Bucureștiului.
23:30
Un adolescent și o vârstnică au suferit atacuri de panică după un incendiu izbucnit două gospodării din localitatea Valea Moldovei, județul Suceava.
23:10
Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a invitat duminică pe conaţionalii săi, cu ocazia Paştelui ortodox, să se unească în rugăciune unii pentru alţii şi pentru soldaţii din prima linie a frontului, spunând că Dumnezeu - care are un "steag ucrainean pe umăr" - va face ca viaţa să învingă moartea, potrivit Reuters.
23:00
Doliu în Argentina. Cesar Luis Menotti, celebrul antrenor al Argentinei care a triumfat la prima sa Cupă Mondială în 1978, a murit.
22:50
„Suntem siguri că ne vom califica". Este promisiunea lui Kylian Mbappé cu două zile înainte de PSG-Dortmund.
Acum 4 ore
22:30
Trei mașini au fost luate de viitură, duminică, într-o localitate din Prahova. Incidentul a avut loc în localitatea Vâlcănești, unde a crescut nivelul pârâului Sărata.
22:10
Videoclipurile manipulate sunt în centrul atenției pe măsură ce campania electorală se intensifică în India, clipurile false în care sunt implicați doi consilieri ai premierului Narendra Modi declanșând investigații ale poliției și arestarea unor lucrători ai partidului rival, Congresul.
21:50
Hidroelectrica, unul dintre cei mai importanți furnizori de energie electrică pe piața românească, anunță o creștere a prețului pentru o categorie specifică de consumatori.  Clienții care au contract la Hidroelectrica, societate la care statul este acționar majoritar, primesc în această perioadă propuneri de prelungire a contractelor.
21:30
Tribunalul București a decis să admită lista candidaţilor pentru Consiliul Local al Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti propusă de Partidul Umanist Social Liberal.
21:10
Horoscop 6-12 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Toate cele 12 semne zodiacale au parte de transformări şi provocări în săptămâna de după Paşte. Gemenii au numai reuşite, Scorpionii demarează o nouă acţiune.
20:50
Ministrul de Externe de la Varșovia, Radoslaw Sikorski, a declarat, în timpul unei vizite la Washington, că Polonia dorește "cele mai bune relații posibile cu America, indiferent cine se află la putere", potrivit unui raport publicat duminică de PAP, agenția poloneză de presă.
Acum 6 ore
20:30
Aripa armată a Hamas a revendicat atacul de duminică asupra punctului de trecere a frontierei Kerem Shalom dintre Israel și Gaza.
20:10
Potrivit Dispeceratului Naţional Salvamont, două persoane au fost predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital.
19:50
Președintele francez Emmanuel Macron l-a îndemnat duminică pe premierul israelian Benjamin Netanyahu să ajungă la un acord în negocierile cu gruparea militantă palestiniană Hamas privind încetarea focului în războiul din Gaza.
19:50
Bernard Hill, actor cunoscut pentru rolurile sale din filme precum Titanic și Stăpânul inelelor, a murit la vârsta de 79 de ani.
19:10
Președintele Chinei, Xi Jinping, va vizita Europa săptămâna viitoare, pentru prima dată în ultimii cinci ani, într-un turneu care va include Franța, Ungaria și Serbia.
Acum 8 ore
18:30
Premierul Benjamin Netanyahu și-a înăsprit discursul de respingere a condițiilor puse de Hamas pentru încetarea războiului din Gaza, afirmând, duminică, că acceptarea lor ar menține gruparea palestiniană la putere și ar reprezenta o amenințare pentru Israel.
18:10
Poliția australiană a anunțat duminică faptul că a împușcat mortal un băiat după ce acesta a înjunghiat un bărbat în capitala Australiei de Vest, Perth, într-un atac despre care autoritățile au spus că ar avea indicii de terorism, relatează Reuters.
17:50
Președintele francez Emmanuel Macron îl va îndemna probabil pe președintele chinez Xi Jinping, care sosește duminică într-o vizită la Paris, să reducă dezechilibrele comerciale și să își folosească influența pe care o are asupra Rusiei în legătură cu războiul din Ucraina.
17:30
Un bărbat a murit și o femeie a fost rănită, duminică, în urma unui accident în care au fost implicate o mașină și o motocicletă în municipiul Galați.
17:10
Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, a fost inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024, revistă care este disponibilă la toate punctele de difuzare a presei și online, pe site-ul www.edituradecarte.ro, începând cu 26 aprilie 2024.
16:50
Aventura transformărilor a continuat aseară la Antena 1, cu personaje pe măsura concurenţilor, muzică live și multă voie bună. Cea de-a douăsprezecea gală a celui de-al 20-lea sezon al show-ului Te cunosc de undeva! a fost câștigată aseară de către Jo și Liviu Teodorescu, cu o super transfomare ȋn Katy Perry. Emisiunea prezentată de Alina Pușcaș și Pepe s-a impus ca lider de audientă, atât pe segmentul comercial, cât şi pe cel urban.  
Acum 12 ore
16:30
Sărbătorile Pascale sunt sărbătorite în întreaga lume, însa în fiecare regiune acestea se celebreaza prin obiceiuri și traditii diferite, în functie de specificul locurilor.
16:10
Rusia a deschis o acţiune penală împotriva preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski şi l-a trecut pe lista persoanelor căutate, a relatat sâmbătă agenţia de presă rusă TASS, citând Ministerul rus de Interne, transmite Reuters.
15:50
Urcarea și coborârea a șase până la zece etaje de scări pe zi ar crește longevitatea, reducând în același timp riscurile de atac de cord, accident vascular cerebral și o serie de afecțiuni cardiace.
15:30
Preşedintele chinez, Xi Jinping, este aşteptat duminică pentru o rară vizită în Franţa în cadrul căreia se aşteaptă ca omologul său francez, Emmanuel Macron, să încerce să îl incite să reducă dezechilibrele comerciale şi să îl convingă să îşi folosească influenţa asupra Rusiei în problema războiului din Ucraina, potrivit Reuters.
15:10
Două persoane au murit duminică după ce mașina în care se aflau s-a izbit de un copac de pe marginea drumului. Șoferul avea dreptul de a conduce anulat.
14:50
Ziua mondială a râsului este celebrată, anual, în prima duminică a lunii mai. În 2024, această zi este marcată la 5 mai.
14:30
Cinci persoane au fost rănite în urma unui accident care s-a petrecut duminică în localitatea Sărmașu, din județul Mureș.
14:10
Bullying-ul în școli este o problemă serioasă și răspândită, cu efecte adânci asupra copiilor și adolescenților. Într-o încercare de a ajuta părinții să recunoască semnele bullying-ului și să acționeze în consecință, sunt oferite câteva întrebări-cheie pe care le pot pune copiilor lor pentru a descoperi agresiunea.
13:50
 25.292 de firme au fost radiate la nivel naţional, în primele trei luni din 2024, cu 40,53% mai multe comparativ cu perioada similară din 2023, conform statisticilor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).
13:30
Peste doar două zile, Vladimir Putin va depune jurământul pentru un nou mandat de șase ani în funcția de președinte al Rusiei, scrie Sky News.
13:10
Biserica din satul Ghioncani, comuna Întregalde, din județul Alba, a ars în totalitate, duminică dimineața, în ziua de Paști.
12:50
Preşedintele rus Vladimir Putin şi zeci de credincioşi din Moscova au participat sâmbătă seara la slujba de Înviere, oficiată de capul Bisericii Ortodoxe din Rusia, patriarhul Kirill, un susţinător fervent al liderului rus şi al războiului său în Ucraina, relatează Reuters.
12:30
Patru mașini au fost implicate într-o coliziune în lanț după ce un șofer băut a încercat să facă o depășire riscată pe DN 18, în Moisei, județul Maramureș. Trei oameni au ajuns la spital.
12:10
Un cutremur cu magnitudinea de 2,8 pe Richter a avut loc duminică dimineața, în Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit Institutului Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).
Acum 24 ore
11:30
Sfânta sărbătoare a Învierii Domnului eset „forța care ne face să credem într-un drum mai drept, un viitor mai bun și o Românie mai sigură și mai unită”, spune, duminică, în ziua de Paști, președintele Senatului și președinte al PNL, Nicolae Ciucă.
11:10
Sărbătoarea Învierii Domnului simbolizează trecerea prin jertfă spre Lumina Învierii, depășirea suferințelor și speranța vieții veșnice, spune, duminică, de Paști, premierul Marcel Ciolacu.
10:50
De peste două milenii, creștinii din întreaga lume marchează și celebrează evenimentul central al credinței lor: învierea Domnului Isus Hristos.
10:30
Câteva mii de persoane au manifestat sâmbătă seara la Tel Aviv în favoarea unei soluţii negociate pentru eliberarea ostaticilor israelieni deţinuţi de gruparea militantă islamistă Hamas, informează dpa.
10:10
Un pacient în vârstă de 47 de ani, care a suferit un accident vascular cerebral ischemic acut, a fost transferat, sâmbătă, cu un elicopter SMURD, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Cluj la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Suceava, au anunţat reprezentanţii unităţii medicale.
09:50
O persoană a fost găsită carbonizată, duminică, în ziua de Paști, într-un apartament situat la etajul 12, într-un bloc din Sectorul 4 al Capitalei. Pompierii spun că incendiul a pornit de la o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată.
09:30
Horoscop 6 mai 2024. Leii vor să îi ajute pe cei în nevoie, Balanțele vor asculta cu empatie un membru al familiei sau un părinte, iar Vărsătorii vor fi atenți la deciziile financiare.
09:10
Un bărbat de 38 de ani a murit, duminică, în ziua de Paști, după ce a pătruns pe calea ferată dintre localitățile sibiene Ruși și Șeica Mare, deși semaforul instalat la trecere era roșu. Mecanicul trenului și călătorii nu au fost răniți.
08:50
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a afirmat, duminică, în cuvântul de învăţătură rostit la Slujba Învierii de la Catedrala Patriarhală, că Iisus Hristos cel Răstignit şi Înviat este totdeauna prezent în Biserica Sa, în mod deosebit prin Sfânta Euharistie, fiind izvor de pace sfântă, de bucurie negrăită şi preaslăvită.
08:30
Ciocnitul ouălor se face după reguli care diferă de la o zonă la alta, dar întotdeauna regulile se respectă de Paști. Pe de altă parte, Iepuraşul de Paşte este un simbol păgân, emblemă a fertilităţii, asociat de creştini cu apariţiile lui Iisus după Înviere.
08:10
Luna mai 2024 se anunță a fi una plină de provocări financiare pentru câteva zodii, conform astrologilor. Scorpionii, Săgetătorii, Peștii și Taurii sunt avertizați să fie pregătiți pentru obstacole în gestionarea banilor.
07:50
Per Gessle a anunţat revenirea în activitate a trupei sale de pop-rock Roxette cu o nouă solistă, compatrioata sa Lena Philipsson, la cinci ani de la moartea vocalistei formaţiei, Marie Fredriksson, transmite EFE.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.